bitmex bitcoin koers arthur hayes prijs 2019
Nieuws » Bloomberg: ‘CFTC stelt onderzoek in naar bitcoinbeurs BitMEX’

Bloomberg: ‘CFTC stelt onderzoek in naar bitcoinbeurs BitMEX’

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek gestart naar de activiteiten van BitMEX. De derivatenbeurs is gevestigd in Hongkong en gereguleerd op de Seychellen. Dat meldt persbureau Bloomberg, die zich baseert op ‘bronnen dichtbij de kwestie’.

CFTC en BitMEX

De toezichthouder onderzoekt of BitMEX Amerikaanse beleggers heeft laten handelen op de beurs. Sinds januari 2019 is de Noord-Amerikaanse markt voor BitMEX uitgesloten.

Bij wet is het namelijk verboden dat Amerikaanse beleggers gebruik maken van BitMEX en vergelijkbare handelsplatforms. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse Deribit, die ook derivaten aanbiedt. Dit verbod geldt sinds januari dit jaar. De Canadese beurswaakhond greep in omdat BitMEX niet over de juiste papieren zou beschikken en dus ongeautoriseerd en zonder de juiste licenties te werk ging.

Een van de manieren om een blokkade te omzeilen, is het gebruik van een VPN-verbinding. Daarmee kan een internetverbinding uit de VS weggeleid worden naar een ander herkomstland.

Binance

Amerikaanse overheden voeren de drup op cryptobeurzen op. Bittrex en Poloniex hebben het aantal aan cryptomunten verminderd. Ook Binance sluit per september voor Amerikaanse beleggers en lanceert een aparte Amerikaanse entiteit onder de FinCEN-registratie van BAM Trading Services.

BitMEX gaat bij monde van een woordvoerster niet in op de berichtgeving. Ook de CFTC heeft geen officieel bericht naar buiten gebracht. 

Dit artikel wordt geupdate, naarmate er meer informatie loskomt. 

Bron: Bloomberg

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

Robin Heester

Bitcoin (BTC) net boven $10.000. De cryptomarkt houdt zich relatief rustig

Robin Heester

Long Bitcoin, Short the bankers! Dit is waarom we BTC wel/niet moeten omarmen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder