Bitcoin (BTC) rond $10.100. Altcoinmarkt kleurt groen, maar blijft dat zo?

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.092. Dat is ruim 4% hoger dan op hetzelfde moment gisteren. Vannacht is de prijs van BTC dus weer door de psychologische grens van 10K geknald.

Na een korte dip richting de $9.000 is er nu dus weer reden tot lachen voor iedereen die de grootste cryptomunt onder de $10.000 heeft gekocht. Onze meest recente analyse gaat verder in op de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Ook de altcoin markt kleurt groen vandaag. In de top tien toont elke cryptomunt groene cijfers tegenover gisteren. En de meeste pakken zelfs wat terrein terug op bitcoin.

EOS en Ether zijn de grootste winnaars met respectievelijk ruim 10 en 8 procent.

Deze groene cijfers zijn echter geen reden voor een feestje. Volgens cijfers van Messari krijgen altcoins het ontzettend moeilijk om ooit weer nieuwe recordhoogtes te bereiken.

Wanneer bitcoin ooit naar de $100.000 zou gaan en de altcoinmarkt volgt deze groei, dan zit 79% van de alts nog steeds onder hun recordprijzen.

Als je bezig bent met beleggen en/of investeren in andere cryptoprojecten wees dan op je hoede: het merendeel presteert altijd minder dan grote broer bitcoin. Mensen die in staat zijn de juiste muntjes eruit te pakken kunnen leuke winsten boeken, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Kortom: op dagen als vandaag pakken de goede daytraders hun winsten, veel alts presteren namelijk beter dan bitcoin. Daar tegenover staat dat de meeste hodlers van verschillende cryptomunten dit jaar voornamelijk waarde in bitcoin verliezen.

Cryptotwitter

Wat zegt men over de huidige markt op cryptotwitter? Een kleine greep uit het aanbod.

De meeste alts hebben het ontzettend moeilijk tegenover bitcoin dit jaar. Dat betekent echter niet dat je helemaal niet meer kunt beleggen. Volgens TheCryptoDog ziet de koers van litecoin tegenover bitcoin er best goed uit.

Josh Rager ziet een weerstand op $10.854. Een belangrijk prijspunt. Als we daar doorheen breken is het feest, lukt dat niet dan voorziet Rager een nieuwe grote(re) daling.

DonAlt voorzag een scenario waarin XRP flink zou stijgen. Toch heeft hij er niet naar gehandeld. Volgens hem was het aannemelijk dat de munt van Ripple omhoog ging, maar het handelen daarop was te risicovol. Je hoeft niet alles te traden wat je ziet is zijn punt.

Alex Krüger ziet echte vraag naar bitcoin. De fundamentele waarde van het netwerk zijn het meest belangrijk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...