Bitcoin (BTC) rond $11.700, Trump en Fed vallen bitcoin en Libra aan

De Bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven op $11.700. Een aantal altcoins lijken weer momentum te hebben: ethereum en litecoin stijgen zowel in dollar als in bitcoinwaarde (satoshi’s).

Ondertussen laait in de VS de strijd op tussen bitcoin, de Libra cryptomunt van Facebook en de zittende macht: zelfs de Amerikaanse president Donald Trump mengt zich – uiteraard op zijn geliefde Twitter – in de strijd.

Donald Trump over bitcoin en Libra

In een serie tweets haalt Trump bitcoin (BTC), digitale valuta en de Libra cryptomunt van Facebook door de mangel. Het zijn geen betaalmiddelen en zeer volatiel in waarde. Ook linkt hij cryptovaluta aan criminaliteit.

En als Libra bankje wil spelen, dan moet het maar voldoen aan de regels die er nu gelden voor banken.

Hij benadrukt tenslotte dat er in de VS maar één betaalmiddel is: de dollar en daar gaat het volgens hem héél goed mee.

Brian Armstrong, ceo van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase, ziet dat het goed is. De zittende macht zit in de fase drie: de vechtmodus.

Het illustreert het ideologische en technologische gevecht tussen techhub Silicon Valley, waar Coinbase ook zetelt, ten opzichte van ‘Wall Street’ en ‘Washington’, de plekken waar de banken en overheden gevestigd zijn.

De ceo van OTC – handelsdesk Circle, Jeremy Allaire, vindt het goed nieuws dat Trump hier over tweet.

 

Fed kritisch over bitcoin en Libra cryptomunt

Op dezelfde dag doet Jeremy Powell, voorzitter van de Federal Reserve Bank, de centrale bank van de VS, tijdens een hoorzitting ook een duit in het zakje.

Bitcoin is geen betaalmiddel, maar een oppotmiddel (store of value), een digitale en speculatieve vorm van goud.

De goud voorraad heeft op dit moment circa $7.800 miljard aan totale marktwaarde. Bitcoin heeft op moment van schrijven een marktwaarde van ca. $202 miljard. Stellen we de market cap van bitcoin gelijk met goud (ruim 38 keer), dan kan één BTC circa $433.000 waard worden.

Ook kijkt de Fed met een zeer kritisch oog naar Libra, de cryptomunt van Facebook.

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) update

De koers van de grootste cryptomunt staat op moment van schrijven op $11.700 en stijgt licht op deze vrijdagochtend.

De koers ondervond veel weerstand bij het niveau $11.800, waar de munt niet doorheen lijkt te stoten. Om 12 uur komt Elroy Ryon van Het Crypto Huis met een uitgebreide analyse over de koers hier op bitcoinmagazine.nl.

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Altcoins

Terwijl bitcoin consolideert en zelfs licht daalt, stijgen een aantal altcoins in dollarwaarde en doen dit ook in satoshi-waarde (t.o.v. bitcoin). Enkele opvallende stijgers zijn Binance Coin (BNB), Dash (DASH) en Stellar (XLM).

Binance heeft ruim 808 duizend aan BNB vernietigd in een ‘burn-event’.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!