Bitcoin (BTC) analyse: ‘Koers veert naar $10.700, maar gaat verder zakken’

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers is weliswaar boven de $10.000 teruggeveerd. Niettemin staan de seinen op rood en voorspelt analist John van Meer dat de koers gaat zakken. ‘Het 4uur evenwicht patroon is naar beneden uitgebroken, waar ik het in mijn laatste analyse over had. Hoe ver gaat de koers zakken? Lees hieronder mijn analyse en prijsdoelen’.

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

De maand is net begonnen en kleurt voor het eerst rood na een half jaar groen. De prijs heeft een flinke afwijzing gezien van het 0.618 Fibonacci niveau (onderstaande figuur 1, red). In de eerste twee dagen is ook de huidige candlestick afgewezen op de 0.5 fibonacci niveau.

De RSI was net niet overbought, maar is inmiddels ook naar beneden aan het gaan. De koers heeft inmiddels $10.000 gebroken en hieronder in de kleinere timeframes potentiële doelen.

Figuur 1: De prijs is afgewezen op zowel de 0.618 en 0.5 Fibonacci niveaus.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) is er een enorme reversal doji candlestick te zien, die de downtrend in gang heeft gezet. De RSI is nu ook aan het dalen. 

Het volume is een van de hoogste volume bars sinds november 2018. De wekelijkse trend moet een nieuwe bodem maken en ik bespreek hieronder de potentiële doelen.

Op de grafiek heb ik een aantal belangrijke steunpunten (rode lijnen) getekend, waarvan de eerste gebroken is. De koers moet de onderste rode lijn ($7.400) houden om in een wekelijkse uptrend te blijven.

Andere belangrijke prijsdoelen zijn het 0.618 fibonacci niveau ($7.300-$7.400) en de 100WMA (weekly moving average, blauwe lijn). Na eerdere stijgingen zijn koersen geneigd terug te trekken naar deze punten.

En omdat de prijs zo hard gestegen is de afgelopen maanden, ben ik geneigd te geloven dat de koers zich gaat trekken naar de 0.618 Fibonacci. Maar eerst kijken of de prijs standhoudt op $9.800 (0.382 Fibonacci) en $9.100, wat eerder een weerstand was.

Figuur 2: Bitcoin moet $7.400 houden voor behoud van een wekelijkse uptrend. Het 0.618 Fibonacci niveau en 100WMA (blauwe lijn) zijn prijs doelen voor de correctie.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) zien we dat de prijs (voorlopig) steun vindt op een eerder weerstandspunt op $9.800 en 0.382 Fibonacci niveau.

De prijs is door de 12EMA (blauwe lijn) gegaan en is al door de 26EMA (rode lijn) gegaan, maar lijkt daar niet onder te willen gaan sluiten.

De RSI is gezakt en kan wellicht steun vinden op de rode lijn. Op de 4uur grafiek blijven we in een downtrend,  dus ik verwacht dat de prijs verder zal zakken richting eerder genoemde prijsdoelen.

FIguur 3: De prijs is uit het evenwicht patroon gebroken naar beneden en vindt voorlopig steun op de 0.382 Fibonacci en $9.800.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De 4uur grafiek (figuur 4) laat zien dat de koers uit het evenwichtpatroon naar beneden is gebroken. De bear flag trekt de prijs naar beneden.

De 12EMA (blauwe lijn) en 26EMA (rode lijn) zijn bearish gekruist en de 12EMA is nu als weerstand aan het optreden.

De trend is nu naar beneden en er worden telkens lower highs en lower lows gemaakt op de grafiek. Zolang deze downtrend voortzet zal ook op de hogere timeframes de prijs blijven zakken tot aan de potentiële prijs doelen.

Dit zal voor mij pas veranderen als de 4uur trend verandert. Dit zal ook meteen een indicatie zijn dat er een nieuwe bodem is gevormd en de wekelijkse higher low is gevonden.

Figuur 4: Er is een bear cross van de 12EMA en 26EMA en de downtrend blijft voortzetten met lower highs en lower lows.

Futures

Het eerste prijsgat op de futures is gesloten en ik hou er rekening mee dat de grote jongens de andere ook willen vullen. De prijs kan daarbij dus terugkomen naar de $7.200 wat dichtbij de 0.618 Fibonacci niveau ligt, waar de prijs vaak graag terug naartoe gaat.

Figuur 5: Het eerste prijsgat is gevuld nog een paar potentiële gaten te gaan.

Conclusie

De bears hebben controle en op de korte termijn verwacht ik dat de prijs verder zakt. Er zijn verschillende steunpunten op de grafieken ($9.800, $9.100).

Als die breken zie ik het eerste initiële doel van de bear flag voltrekken ($8.400). Daarna is de 0.618 Fibonacci ($7.300-$7.400) en 100WA aan de beurt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!