Bitcoin dollar update bank of england monetaire

Bitcoin (BTC) Analyse: Is de bodem in zicht of dalen we richting $9.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin koers zit in een downtrend, maar er zijn tekenen van bodemvorming. Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat er vrij weinig is gebeurd met de koers. Er is een kleine candlestick te zien en de afgelopen weken lijkt support op de zwarte 0.382 Fibonacci niveau en 12EMA (blauwe lijn) te houden.

Het volume is aan het afnemen en kan een voorbode zijn voor een grote beweging die eraan komt. Een belangrijke support gebied zit tussen de $9.000 en $9.100. Op de dagelijkse grafiek zijn er redenen te zien die een indicatie zijn dat $9.000-$9.100 de bodem kan zijn voor de huidige correctie.

Met 35% zou dat vergelijkbaar zijn met eerdere correcties in bull bewegingen. Op de wekelijkse grafiek zou de koers dan een higher low (HL) vormen. Als support breekt op $9.000 dan kijk ik nog steeds naar de groene 0.5 en 0.618 ($8.600 & $7.400) Fibonacci niveaus.

De RSI is door de rode support lijn gegaan maar is ook redelijk aan het afvlakken daaronder, wat een indicatie is voor neutrale momentum in de koers.

bitcoin koers week analyse
Figuur 1: De koers vindt support op de zwarte 0.382 Fibonacci niveau en 12EMA (blauwe lijn).

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) kijk ik naar twee patronen. Een falling wedge, wat een bullish patroon is en naar een Adam and Eve patroon, wat ook bullish is. De laatste is een patroon wat vaak een bodem aangeeft. Die zagen we ook toen de koers een bodem maakte bij $3.000 (figuur 3).

falling wedge bitcoin

Het is belangrijk voor de Adam and Eve patroon dat de koers niet onder $9.000-$9.100 komt, anders is het patroon ongeldig en zal de koers verder zakken richting de groene 0.5 Fibonacci op $8.600.

Een andere reden die mij doet denken dat we hier inderdaad met een potentiële bodem te maken heb is dat iedereen aan het kijken is naar $8500. De markt geeft vaak niet wat de meerderheid wil. Ik heb in ieder geval een trade plan klaar liggen voor beide scenario’s.

Verder zit de de 12EMA (blauwe lijn) nog onder de 26EMA (rode lijn) en treedt de 12EMA daarbij op als resistance. Dit geeft aan dat de koers nog steeds in een downtrend zit.

De RSI is net boven de resistance van de trendline gebroken en kan een indicatie zijn dat de koers inderdaad weer bullish zal worden.

Bodem in zicht bitcoin
Figuur 3 De Adam en Eve patroon was ook eind 2018 begin 2019 te zien op de grafieken en luidde de bodem in.

 

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) blijft de koers lower highs maken waarbij de 12EMA als resistance blijft optreden. De downtrend blijft aanhouden en ik ben nu meer aan het kijken naar de dagelijkse timeframe om te kijken wat de genoemde patronen gaan doen.

Er is goed op de grafiek te zien dat de 0.382 Fibonacci niveau als support aan het optreden is hier. De RSI zit ook in een downtrend en waarschijnlijk zal de zwarte trendline als resistance optreden.

bitcoin fibonacci analyse
Figuur 4: De 4-uur grafiek blijft in een downtrend aangezien de 12EMA (blauwe lijn) onder de rode blijft en als resistance optreedt.

Wat gaat bitcoin doen?

Op de dagelijkse grafiek zijn er bullish patronen te zien die zomaar eens de bodem zouden kunnen inluiden voor de huidige correctie. Dat zou de correctie op 35% brengen wat in lijn is met de 30-40% correcties die de koers in het verleden regelmatig heeft gezien tijdens een bull run.

Belangrijk support zit voor de potentiële huidige bodemvorming op $9.000-$9.100. Als dit breekt dan is kans groot dat de koers richting $8.600 gaat op de groene 0.5 Fibonacci niveau.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!