bitcoin-moon
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: prijs breekt naar beneden, $10.000 nieuwe resistance?

Bitcoin (BTC) analyse: prijs breekt naar beneden, $10.000 nieuwe resistance?

De afgelopen dagen was Bitcoin aan het consolideren tussen $11.000 en $12.000 en het leek erop dat hier een goede support lag en werd gebouwd. Nadat er flink wat volume kwam bewoog de prijs echter naar bededen. En brak hiermee niet alleen de support rond $11.000 maar ook recht door $10.000.

Dit mede komt doordat Bitcoin veelvuldig in het nieuws kwam door negatieve berichten rondom Trump en Libra, de aangekondigde munt van Facebook.

Niet alleen Bitcoin maar ook altcoins kregen een flinke klap te voortduren. Deze zakten nog verder weg en zitten op onbekend terrein met weinig support. De kans dat altcoins doorzakken is aannemelijk. Het is goed om deze daarom ook mee te nemen in de analyse van vandaag.

Bitcoin analyse

Bitcoin maakte met het breken van $11.000 de weg door $10.000 gelijk een stuk makkelijker. Flinke long posities werden geliquideerd waardoor de prijs nu weer in de regionen van $9.000 zit.

Hierdoor is $10.000 tevens weer een flinke resistance en kan het lastig worden om dit weer te breken. In charts is goed te zien dat is een sterk level van support was en daardoor nu ook tegen gaat werken.

Bitcoin 4h chart 18 juli 2019

Na het breken van $10.000 lag er vrij dicht een nieuw sterke support zone onder. In de bovenstaande chart is goed te zien aan de hand van de gele lijn waar deze ligt.

De reactie op dit level is tot nu toe ook goed, gelijk een flinke reject na het testen. Dat wil dus zeggen dat dit tot dusver een sterk level is en de kans dat we opnieuw de $10.000 gaan testen aannemelijk is.

Hoe sterk de reststance op $10.000 gaat zijn is dus belangrijk voor de huidige koers. Zodra deze niet binnen afzienbare tijd gaat breken. Is de kans groter dat we door de gele support lijn, oftewel $9000 gaan. Wanneer dit gebeurt zal de prijs een redelijk makkelijke weg richting $8000 bewandelen.

Het is dus op het moment afvragen of we door de resistance komen. Zo ja, dan zal de markt vrij snel weer bullish worden. Zo niet, dan gaan we even door met wat bearish signalen en is de kans groter dat we weer wat lagere prijzen gaan zien.

1 x bit

Altcoins analyse

Zo goed als de gehele altcoin markt ziet er niet al te best uit momenteel. Op veel van de grotere coins waaronder XRP, ETH, EOS en IOTA zien we dezelfde beweging. Een beweging door een zeer belangrijke support zone.

Hiermee komen enkele zelfs onder de low van een jaar geleden terecht. Of de prijs weer short term boven dit level gaat komen is nog maar de vraag. De kans is momenteel groot dat de prijs nog in lagere regionen terecht gaat komen.

Ethereum daily chart 18 juli 2019

Echter zien we uit het verleden bij dit soort lage koersen dat de mogelijkheid op een onverwachte ommekeer groot is. Het kan zo zijn dat er ineens flink wat geld weer in de altcoin markt terecht komt en hierdoor vooral de Bitcoin waarde van alts kan gaan stijgen. Kans op veel winst, maar pas op, prijzen kunnen ook opnieuw zware klappen krijgen!

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder