ethereum ether ETH koers bitcoin BTC update

Bitcoin (BTC) bereikt ‘all-time high’ ten opzichte van ethereum (ETH)

Dat ethereum koos voor Bitcoin Cash om op te schalen, is in de cryptogemeenschap met enige hoongelach ontvangen. Het illustreert volgens criticasters de traagheid (of zelfs onvermogen) waarmee deze ‘decentrale wereldcomputer’ opereert en opschaalt.

In de tussentijd stroomt er relatief meer geld in bitcoin (BTC), zo merkt hoofdredacteur Tim Copeland van Decrypt terecht op.

Sterker nog, bitcoin heeft op moment van schrijven een ‘all-time high’ in vergelijking met ether (ETH), zo blijkt uit een koersanalyse op Tradingview.

Bitcoin staat op moment van schrijven sterk ten opzichte van altcoins (BTC dominantie in de markt is 69%, red). Een van de meest gebruikte handelsparen is BTC/ETH.

Die verhouding is op moment van schrijven: één ether voor 0,021 bitcoin. Dat is 82% minder dan in januari 2018, toen ether in relatie met bitcoin de hoogte ratio bereikte: één ether voor 0,123 bitcoin.

Als liefhebber van ethereum kun je zeggen: ik krijg nu nog meer ether voor mijn bitcoin, maar dat is in de huidige cryptomarkt een groter risico. Het meeste (nieuwe) kapitaal lijkt in eerste instantie naar bitcoin te stromen.

Bovendien kun je stellen dat een beurs als Binance (en in mindere mate andere ruilbeurzen) voornamelijk de blockchain startups naar zich toetrekt met haar Initial Exchange Offerings.

Bitcoin bevestigt in 2019 haar positie als vluchthaven nu de kleinere cryptomunten, maar ook ‘majors’ als ethereum in satoshi fors dalen.

Ethereum en opschalen

Een van de structurele problemen van ethereum is dat het opschalen van het netwerk naar proof-of-stake herhaaldelijk vooruitgeschoven wordt. Voorlopig is besloten dat in januari 2020 fase 0 start van de overstap van ‘mining’ naar ‘staking’.

In de onderstaande video noemt Andreas Antonopolous het decentrale governancemodel de “killerapp” van ethereum. Hij wees er fijntjes op dat het smart contract netwerk minder veilig is dan dat van bitcoin.

Bitcoin gebruikt haar conservatisme juist als wapen. Zo is er met het Liquid netwerk van Blockstream en het Lightning Network nieuwe mogelijkheden voor snellere peer-to-peer betalingen.

Ook het afschermen van transacties door privacy functionaliteiten te integreren staat op de agenda.

De meeste ‘altcoin’ per bitcoin (BTC)

Het is nog te vroeg om een altseason tot het rijk der fabelen te verklaren, maar vooralsnog wordt de use case voor bepaalde utility tokens wel lastiger. En dat heeft ook zijn weerslag op de marktprijs, enkele uitzonderingen daargelaten.

De dominantie van bitcoin ligt met 69% vrij stabiel. Een blik op Binance leer dat je met deze drie altcoins de meeste ‘altcoin’ per bitcoin krijgt.

  1. Pundi X (NPXS): 7 satoshi
  2. Dent (DENT): 7 satoshi
  3. BitTorrent (BTT): 9 satoshi

Bron: Decrypt

 

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!