bitcoin BTC koers update analyse
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: na consolidatie nu uitbraak richting $12.000?

Bitcoin (BTC) analyse: na consolidatie nu uitbraak richting $12.000?

Bitcoin (BTC) update – Na een aantal dagen consolideren lijkt Bitcoin uit te breken naar boven. Dit gaat gepaard met een flink aantal short liquidaties ter waarde van $44 miljoen. De koers Echter blijkt Bitcoin moeite te hebben met $12.000 en lukt het nog niet om dit niveau te breken.

Waar de prijs heen gaat, is afhankelijk van de reactie de komende uren op de huidige prijs. Gaan we door de $12.000 of vormen we een double top en komt het testen van $10.000 weer in zicht?

Bitcoin analyse

De markt blijkt telkens weer positief te reageren op consolidaties. Het lijkt er dan ook steeds sterker en sterker op dat de bearish dagen achter ons gelaten kunnen worden.

Na enkele dagen te hebben geconsolideerd, probeert Bitcoin het ook weer om $12.000 dollar te breken. Dit is tot nu toe nog lastiger dan verwacht.

Gekeken naar de 1h chart is er een sterke weerstandszone rond de $12.000. De huidige afwijzing van dit level zorgt voor de welbekende double top formatie.

Bitcoin 1h chart 8 juli 2019

Mocht Bitcoin in de komende uren de $12.000 niet breken, dan lijkt het er sterk op dat de prijs op korte termijn weer richting de $10.000 zal zakken om vervolgens deze support te testen.

Wanneer Bitcoin wel weet door te breken door $12.000 dan kunnen we een sterke reactie verwachten. Dit mede doordat het een hele sterke resistance is.

Het breken hiervan kan ervoor zorgen dat een prijs rond de $13.000 en $14.000 en misschien meer bij veel ‘fear of missing out’ (fomo) onder beleggers.

Conclusie

Momentum indicators lijken meer te neigen naar een koersdaling. Maar met een nieuwe consolidatie ronde kunnen ze snel “afkoelen” en nieuwe ruimte geven voor een stijging.

Een prijsconsolidatie rond deze levels is daarom erg bullish. En zorgt voor sterke support en meer kans op stijgen.

Altcoins

Hoe staat het met de altcoins? Hieronder de top 10 cryptomunten in de markt. Een aantal minnetjes en plusjes. Met uitzondering van onder meer OmiseGo (OMG) dalen de altcoins in satoshi waarde (t.o.v. BTC).

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder