Bitcoin (BTC) nét onder de $10.000. Wat zeggen de grafieken over de koers?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $9980. Na een flinke bewegingen omhoog gisterenavond, is het nu tijd voor wat groene dagen?

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is goed te zien dat Bitcoin zich de afgelopen nacht goed wist te herstellen, alleen weet bitcoin dit vast te houden? Op het dagelijkse grafiek is het goed te zien dat wij zijn weerkaatst op de eerder gevormde trendlijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook op het dagelijkse tijdframe zitten wij nog steeds onder de 21-EMA(D).Dit is voor mij dus nog een signaal dat wij meer bearish als bullish zijn.

Dagelijkse grafiek:

bitcoin dagoverzicht

BTC 4-uur overzicht

Bitcoin (BTC) nét onder de $10.000. Wat zeggen de grafieken over de koers?

1-uur overzicht

Op het 1 uur tijdframe is te zien dat wij nu wat afgekoeld zijn. Echter is het mogelijk dat we nog een klein stukje lager gaan om wellicht de C wave af te maken en om de 0.5 of 0.618 fibonacci level op te zoeken. Dit kan wellicht vanavond of vannacht gebeuren.

Op één van deze levels wil ik dan ook een sterke bounce zien om vervolgens de wave 3 te beginnen. Als we geen bounce zien op in de zone van 9600-9800 ben ik bang dat wij toch opnieuw dieper kunnen vallen.

Grafiek 1-uur tijdframe:
bitcoin 1 hour chart

Support levels
– $ 9700(short term)

– $ 9480 (short term)

– $ 9100 (short term)

– $ 8500

Resistance levels

– $ 10.200 (short term)

– $ 10.500 (short term)

– $ 11.000 (short term)

– $ 11.800 (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment zijn wij overal meer negatief dan positeif. We hebben dan wel een kleine stijging gezien vandaag, maar we moeten niet vergeten dat Bitcoin behoorlijk wat zware weerstand boven zich heeft.

Het zou mij niets verbazen dat wij aankomend weekend nog wel even de $10.450-10.550 area gaan opzoeken. Vanaf daar is het van belang hoe Bitcoin hier reageert. Als Bitcoin dus flink wordt weerkaatst in deze zone, wat zou kunnen komen door de 21-EMA(D), 200-EMA(4H) en horizontale weerstand lijnen die zich in deze zone bevinden, dan kunnen wij een flinke verde sell-off gaan zien naar misschien wel weer de nieuwe lokale ‘low’.

Als Bitcoin de 21-EMA(D) weet te her claimen en hierboven sluit, dan verander ik mijn sentiment van bearish naar bullish.

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Link:https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!