bitcoin BTC koers analyse update bearish
Nieuws » Bitcoin (BTC) nét onder de $10.000. Wat zeggen de grafieken over de koers?

Bitcoin (BTC) nét onder de $10.000. Wat zeggen de grafieken over de koers?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $9980. Na een flinke bewegingen omhoog gisterenavond, is het nu tijd voor wat groene dagen?

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is goed te zien dat Bitcoin zich de afgelopen nacht goed wist te herstellen, alleen weet bitcoin dit vast te houden? Op het dagelijkse grafiek is het goed te zien dat wij zijn weerkaatst op de eerder gevormde trendlijn.

Ook op het dagelijkse tijdframe zitten wij nog steeds onder de 21-EMA(D).Dit is voor mij dus nog een signaal dat wij meer bearish als bullish zijn.

Dagelijkse grafiek:

bitcoin dagoverzicht

BTC 4-uur overzicht

Op het 4 uur tijdframe is het nog even duidelijker te zien waarom Bitcoin vanmiddag is weerkaatst op het prijsniveau van $10.182. Het gevolg van de weerkaatsing is dat de laatste 4 uur candlestick ook weer onder de 21-EMA(4H) is gesloten.

Nu wij het toch over de Exponential Moving Average (EMA) hebben, wil ik ook meegeven dat Bitcoin zich op het 4-uur tijdframe ook onder de EMA-200, EMA-100 en de EMA-55 bevindt, wat gezien kan worden als een zware weerstandszone.

Grafiek 4-uur tijdframe:
bitcoin 4 hour chart 2

1-uur overzicht

Op het 1 uur tijdframe is te zien dat wij nu wat afgekoeld zijn. Echter is het mogelijk dat we nog een klein stukje lager gaan om wellicht de C wave af te maken en om de 0.5 of 0.618 fibonacci level op te zoeken. Dit kan wellicht vanavond of vannacht gebeuren.

Op één van deze levels wil ik dan ook een sterke bounce zien om vervolgens de wave 3 te beginnen. Als we geen bounce zien op in de zone van 9600-9800 ben ik bang dat wij toch opnieuw dieper kunnen vallen.

Grafiek 1-uur tijdframe:
bitcoin 1 hour chart

Support levels
– $ 9700(short term)

– $ 9480 (short term)

– $ 9100 (short term)

– $ 8500

Resistance levels

– $ 10.200 (short term)

– $ 10.500 (short term)

– $ 11.000 (short term)

– $ 11.800 (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment zijn wij overal meer negatief dan positeif. We hebben dan wel een kleine stijging gezien vandaag, maar we moeten niet vergeten dat Bitcoin behoorlijk wat zware weerstand boven zich heeft.

Het zou mij niets verbazen dat wij aankomend weekend nog wel even de $10.450-10.550 area gaan opzoeken. Vanaf daar is het van belang hoe Bitcoin hier reageert. Als Bitcoin dus flink wordt weerkaatst in deze zone, wat zou kunnen komen door de 21-EMA(D), 200-EMA(4H) en horizontale weerstand lijnen die zich in deze zone bevinden, dan kunnen wij een flinke verde sell-off gaan zien naar misschien wel weer de nieuwe lokale ‘low’.

Als Bitcoin de 21-EMA(D) weet te her claimen en hierboven sluit, dan verander ik mijn sentiment van bearish naar bullish.

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Link:https://t.me/HetCryptoHuisUpdates 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) pendelt bij $10.100, altcoins Stellar (XLM), Cardano (ADA) en Ontology (ONT) stijgen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder