Bitcoin update BTC koers prijs
Nieuws » Bitcoin duikt onder $10.000. 4% van alle altcoins verslaan BTC afgelopen jaar

Bitcoin duikt onder $10.000. 4% van alle altcoins verslaan BTC afgelopen jaar

Bitcoin (BTC) is het voor het eerst onder de $10.000 gedoken in juli van dit jaar. De grootste cryptomunt staat ruim 5% lager dan op hetzelfde moment gisteren. De gemiddelde prijs hangt nog íets boven de magische grens van 10k, maar op sommige beurzen is BTC er al onder gedoken.

Benieuwd naar de mogelijke scenario’s? Lees de analyse van John van Meer.

Er is nog geen man overboord, maar het is wel opletten geblazen. Waar we nog niet zo lang geleden nog richting de $14.000 en mogelijk nieuwe records leken te gaan, is het nu afwachten waar BTC stopt met dalen.

Altcoins

Het afgelopen jaar was zwaar voor de meeste cryptomunten. Bijna alle altcoins verloren terrein tegenover bitcoin. Maar er zijn uitzonderingen…

Chainlink (LINK), Holochain (HOT), Ravencoin (RVN) , Binance Coin (BNB) en Ren deden het een stuk beter dan de koers van bitcoin.  Enjin Coin (ENJ) doet het met 1% ietsje beter dan bitcoin.

Mede door de grote sprong omhoog van bitcoin bleven de meeste andere cryptomunten in waarde achter. Wanneer de koning van de cryptowereld het wat rustiger aan doet qua prijsactie is er misschien meer mogelijk voor andere projecten.

Voorlopig lijkt het er op dat bitcoin zijn grote marktoverwicht behoudt. Met een dominantie van ruim 66% kun je wel stellen dat het voorlopig in ieder geval geen altseason is…

De gehele top 10 qua marktkapitalisatie kleurt wederom rood vandaag.

Cryptotwitter

Hoe kijken de analisten op Twitter aan tegen de huidige koersdaling?

Josh Rager ziet voor en nadelen. Het voordeel? De daling is ingezet in de eerste periode van de 4-hour charts. We hebben nog even om te herstellen, aldus de analist.

Crypto Michaël ziet parallellen met eerder prijsbewegingen van BTC. Hij ziet potent mogelijkheden voor alts wanneer bitcoin nog wat daalt en rustiger aan doet.

Onderstaande Twitteraar ziet in $10.200 een belangrijk niveau. Daar zijn we inmiddels doorheen gezakt maar dat is nog steeds een belangrijk punt.

TradingView probeert de goede moed er in te houden met een grappig tweetje. Bitcoin naar $100.000, XRP naar $100 en LTC naar $1.000!

Richard Heart ziet een patroon.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder