Bitcoin (BTC) rond $12.300. Trump wil dollars bijdrukken in strijd tegen Europa en China

Bitcoin (BTC) doet het vandaag rustig aan qua prijs. De grootste cryptomunt zit op het moment van schrijven op een gemiddelde prijs van $12.267. Dat is 1.94% lager dan op hetzelfde moment gisteren.

Volgens onze laatste analyse ligt de weg open naar nieuwe recordhoogtes wanneer bitcoin door één of twee weerstanden weet te breken. Die analyse lees je hier.

Als je naar de onderstaande grafiek kijkt zie je dat we goed op weg zijn naar mogelijk nieuwe records. Maar daar zijn we voorlopig nog niet.

Bitcoin koersverloop, nieuw record in the making
Het koersverloop van bitcoin.

Trump, de dollar en bitcoin

In onderstaande tweet laat Donald Trump weten wel oren te hebben naar het aan slingeren van de digitale printers. Niet voor meer papier, maar voor meer dollars.

De Amerikaanse president wil Europa en China nadoen op het gebied van monetair beleid. Volgens de wereldleider pompen ‘wij’ en China veel geld in ons systeem om te kunnen wedendrijver met de Verenigde Staten.

Wat heet dit met bitcoin te maken? Heel veel! De huidige internationale valuta zijn allemaal onderhevig aan inflatie, er komt steeds meer geld in omloop. Zowel de dollar, de euro als de Chinese yuan verliezen daardoor elk jaar een beetje waard.

Er komt immers steeds meer op de markt. Het tegenovergestelde is bij bitcoin aan de hand. Er komen steeds minder BTC in omloop volgens een strak schema die iedereen kan inzien. Bitcoin miners ontvangen elke vier jaar nog maar de helft van het aantal bitcoin.

Volgend jaar komen er nog maar 6.25 BTC per block beschikbaar, terwijl dat nu nog 12.5 bitcoin is. Een groot verschil in monetair beleid dus.

₿ vs $

Als bitcoin standhoudt en blijft groeien, dan is de kans erg groot dat het in waarde stijgt tegenover valuta waarvan het aanbod steeds verder stijgt.

Los van de eventuele financiële en politieke gevolgen voor de betrokken landen lijken dit soort uitspraken en acties niet slecht te zijn voor bitcoin en mogelijk ook andere cryptomunten. Het is een manier om niet mee te doen aan dit geldsysteem. Zo kun je jezelf (in ieder geval financieel) een beetje te beschermen tegen beslissingen uit de top van de wereldpolitiek.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!