Bitcoin (BTC) analyse: kan de weerstand bij $13.000 gebroken worden?

Bitcoin (BTC) analyse – Vlak na het openen van de nieuwe week ging Bitcoin (BTC) al snel door de $12.000 heen. Dit zorgde ervoor dat ook $13.000 snel in zicht kwam en gebroken werd. Hier stuitte Bitcoin echter wel op een flinke weerstand, wat heeft geleid tot een daling van meer dan $2.000.

Door deze plotse daling leek de markt lichtelijk in paniek te raken. Waardoor niet alleen de Bitcoin, maar ook altcoins een flinke klap kregen. Maar: de kans dat de koers weer door zal stijgen is echter groter geworden.

Bitcoin (BTC) analyse

Dat het moeilijk zou worden voor Bitcoin rond de $13.000, was te verwachten gezien de heftige reactie vorige maand. Een soortgelijke reactie komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.

Desondanks reageerde de gehele cryptomarkt heftig waarbij altcoins mogelijk nog dieper door het stof gingen. Kijkende naar de chart ziet het er momenteel helemaal niet zo slecht uit, mits een aantal key levels voldoende support bieden.

Bitcoin 4h chart 11 juli 2019

In de bovenstaande chart is de resistance rond $13.000 mooi te zien (rode lijn) en de desbetreffende reacties erop. Er is tot nu toe nog geen candle netjes boven gesloten. Maar dit kán gaan veranderen.

Momentum indicators waaronder de Stochastic oscillator zijn overextended en komen diep in oversold regionen. Het zou dus niet gek zijn als er weer een reversal komt en we verder omhoog gaan.

Support bij $11.000

Hierbij is het belangrijk dat de huidige support rond de $11.000 stand gaat houden. Dit is niet alleen een key level als support maar resulteert ook in een higher low patroon op hogere timeframes.

Mocht dit level toch breken, dan is $10.000 ook nog een veilig level. Wat kan zorgen voor de welbekende double bottom. Alles hieronder zou short term zeer ongunstig zijn.

Vooralsnog ziet het er dus positief uit voor de koers van Bitcoin en ligt het opnieuw testen en wellicht breken van $13.000 in de verwachting.

Dit is voornamelijk afhankelijk van het houden van key support levels vlak onder de huidige prijs. Wanneer deze sterk genoeg blijken de komende uren, kan een stijging al snel weer plaats gaan vinden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!