Bitcoin (BTC) daalt door naar $9.660, Sun ontkent alle beschuldigingen

De afgelopen dagen werd duidelijk dat Bitcoin op twee gedachten hinkt. De $10.000 werd lichtjes doorbroken in de downtrend die is ingezet en het leek erop alsof BTC twijfelde: gaan we dieper omlaag of herpakt de munt zich? In deze update nemen we de huidige stand van zaken met je door en geven we je een update rondom de beschuldigingen tegen Justin Sun.

Downtrend zet zich door

Waar we gisteren (dinsdag, red) de dag rond de $10.000 afsloten, is BTC toch weer enkele procenten kwijt geraakt. Op moment van schrijven staat de koers op $9.660. Dit staat gelijk aan een afname van 5,54% vergeleken met gisteren.

Waar BTC het moeilijk heeft, hebben de altcoins het misschien nog wel zwaarder. BNB, BCH en BSV verliezen allemaal meer dan 7% en gaan er in sats-waarde dus op achteruit. De enige altcoin die zich staande weet te houden is EOS.

 

Analyst John van Meer merkte het al op: lower lows en lower highs. Dit betekent dat het zeer realistisch is als deze downtrend zich door blijft zetten. Het eerste doel eerste doel dat hij op $9500 stelde is inmiddels al bijna bereikt. Een volgend target ligt op $8.600.

Cryptotwitter

Op Cryptotwitter kan men zich ook vinden in deze redenering: we gaan nog verder omlaag. @Blockhainblitz trekt zelfs parallellen met de parabolische groei van eind 2017. Volgens deze redenering is de weg omlaag ingezet en is het dieptepunt nog niet bereikt.

Chonis Trading pakt ook de parabolische groei erbij. Hij ziet dat de derde ‘advance line’ op punt van breken staat. Nog maar weer een indicator die aantoont dat de downtrend zich heeft ingezet.

Update Justin Sun

De afgelopen dagen was er veel rumoer omtrent Justin Sun. Terwijl het etentje met Warren Buffet vanwege nierstenen bij Sun werd uitgesteld, gingen er ook geruchten rond dat er iets anders aan de hand was. Sun zou helemaal geen nierstenen hebben en er zou een andere andere redenen waarom hij het land niet zou mogen verlaten.

Volgens verschillende bronnen is Sun betrokken bij verschillende witwaspraktijken, illegale fundraising, het faciliteren van pornotransacties en gokken. Sun zou Sun niet zijn als hij op Twitter van zich laat horen. Hij ontkent in alle staten en op zijn Twitter is te zien dat hij in San Fransisco aanwezig is. Alle geruchten worden daarmee dus van tafel geschoven. Of er een kern van waarheid in deze geruchten zit is niet bekend.

De koers van TRON (TRX) schoot als gevolg van dit nieuw direct met zo’n 15% procent omlaag. Ook hierover kon hij men met een tweet geruststellen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!