bitcoin BTC update analyse
Nieuwsberichten » Bitcoin » Bitcoin bewaart de rust, gigantische transactie van $1,3 miljard aan BTC

Bitcoin bewaart de rust, gigantische transactie van $1,3 miljard aan BTC

Vanuit het niets werd ineens 0,8% van alle Bitcoins naar een andere wallet verstuurd. Op Twitter gingen alle alarmbellen en alerts af. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. Verder in dit artikel: de koers van BTC en de altcoins én wat cryptotwitter hierover te zeggen heeft.

Bitcoin (BTC)

Op dit moment betaal je voor een Bitcoin (BTC) $9.708. Dat is 2,7% meer dan gisteren en dat betekent dat de munt weer naar rustig naar de $10.000 lijkt te gaan. Bitcoin zit al 10 dagen in een range tussen de $9.200 en de $10.300 terwijl het volume alleen maar terug loopt. Nu de run naar $14.000 achter de rug is, moet de munt even bijkomen en op adem komen, om vervolgens weer een nieuwe trend te kiezen.

Altcoins

Bij de altcoins zijn er een aantal uitschieters. Bitcoin Cash stijgt iets meer dan 8%. Alle andere altcoins uit de top 10 stegen nauwelijks in sats-waarde. In de top 100 was het enkel Tezos (XTZ) die een sprongetje maakte. Gisteren werd bekend dat de munt op Coinbase Pro te verhandeld gaat worden. De markt reageerde positief op dit nieuws en XTZ steeg met 27% naar $1.28. Verder steeg Zilliqa (ZIL) met 10,73% naar $0,011.

 

Cryptotwitter

Eerder in dit artikel werd het dalende volume al opgemerkt. Ondanks dit lage volume zagen we een aantal kleine spikes. Mocht blijken dat dit soort spikes BTC omhoog trekt, dan is dat volgens @CryptoUB niet per se hoopvol. Hij ziet het als bearish en dus verwacht hij dat Bitcoin terug gaat naar de $9.000.

Ook The Crypto Dog is bearish voor dit moment. Sinds de high van vorige maand, verliest BTC haar moment op de monthly support. Voor de bears een uiterst geschikt moment om toe te gaan slaan.

Josh Rager neemt een kijkje bij de CME futures. De prijs hing al een poosje tegen de 50MA indicator aan en op de 4-uurs grafiek is de koers teruggekaatst omlaag. Josh Rager is neutraal: noch bullish noch bearish. Hij zou in ieder geval niet short gaan.

Bitcoins in beweging

Tot slot nog een klein nieuwtje over een grote bitcointransactie. Gisteren werden er namelijk vanuit het niets ineens 142.323 BTC’s verstuurd. Op Twitter gingen al de (automatische) alarmbellen en -alerts direct af. Deze betaling heeft een waarde van $1,3 miljard en het betreft bijna 0,8% van alle Bitcoins die er zijn. Een grote jongen dus, die met de handjes aan de knoppen heeft gezeten. Maar waar komt deze BTC vandaan?

Vlak na deze transactie worden nóg eens zo’n 50.000 BTC verstuurd. De geruchten zijn dat het niet een whale is die de markt wil beïnvloeden, maar dat Xapo hierachter zit. Dit is een bedrijf uit Hong Kong dat een dienst aanbied waarbij je een bitcoin wallet met cold storage vault en een crypto debitcard kunt combineren. Een grote jongen dis, die veel muntjes in beheer heeft.

Coinbase kocht vorig jaar de custody business van Xapo over. In totaal bewaart Xapo naar verluidt 700.000 BTC. Het grootste deel van deze munten was sinds 2016 al niet meer verplaatst. Op twitter zijn de meningen verdeeld: Is deze transactie onderdeel van de samenwerking met Coinbase of moeten we oppassen voor de verkoop van deze munten? Dat eerste lijkt het meest aannemelijk.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ethereum-prominent Vinay Gupta: “Blockchain oplossing voor klimaatprobleem”

Arnold Hubach

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder