bitcoin Kraken ceo btc koers update altcoins altseason
Nieuws » Ceo Kraken: ‘Steeds meer intreders drijven de prijs van bitcoin op’

Ceo Kraken: ‘Steeds meer intreders drijven de prijs van bitcoin op’

Steeds meer (traditionele) beleggers stromen de cryptomarkt binnen en drijven de prijs van bitcoin (BTC) op. In 2019 is de grootste cryptomunt gestegen van $3.700 naar $11.374 (+207% groei in 2019). Dat stelt Jesse Powell, ceo van Kraken, een van de oudste cryptobeurzen op de markt.

Bitcoin (BTC) prijs en Tether USDT

Powell trekt een verband tussen de instroom van fiat geld en de voorraad aan Tether USDT. Hij ziet meer Tether in de markt als een teken van marktgroei, zo legt hij uit.

Op dit moment circuleert er volgens marktvorser Coinmarketcap voor $3,6 miljard aan Tether USDT in de markt. Ruim 7% van die voorraad is bij cryptobeurs Binance opgeslagen, gevolgd door Huobi Global,  Digifinex, OKEx en de omstreden IDAX beurs.

‘Historisch gezien is Tether een graadmeter voor marktgroei. Zodra de voorraad USDT toeneemt, is dat een teken dat er meer fiat geld de cryptomarkt binnenstroomt. (…) Kraken neemt per dag ook steeds meer klanten aan en dat geldt industriebreed.’

Jesse Powell, ceo Kraken

Hij plaatst ook een kanttekening: slechts een deel van het bestaande fiat geld in de markt wordt door USDT vertegenwoordigd. Zo hebben beleggers van fiat beurzen zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp ook veel dollars en euro’s op hun balans staan.

  bitcoin meester  

Wél meer retail beleggers

Tot nu toe is aangenomen dat veel nieuw kapitaal in de cryptomarkt veel institutionele spelers zijn. Afgaande op Google Trends neemt de interesse in bitcoin of cryptomunten niet toe. Er is zelfs sprake van afvlakking.

Powell spreekt die theorie tegen:

‘We zien dat bitcoin soms meer dan 10% stijgt per dag. De meeste (grotere) cryptobeurzen nemen 50.000 tot 100.000 nieuwe klanten per dag aan. Dat drijft de prijs op. Wij zien dus wel meer vraag onder particuliere klanten doordat de media er meer aandacht aan besteedt.

Jesse Powell, ceo Kraken

Bitcoin (BTC) prijs

De bitcoin prijs is in korte tijd weer gestegen naar $11.322 op moment van schrijven na een correctie onder de $10.000 afgelopen week.

Volgens analist ziet bitcoin er behoorlijk ‘bullish’ uit.

Ook analist en trader Crypto Michaël is benieuwd welke weerstandszones bitcoin verder gaat testen en eventueel breken.

Bekijk het fragment hier terug

Bron: DailyHodl

 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder