Congres VS Libra Facebook
Nieuws » Amerikaans Congres wil uitgifte cryptomunt door Facebook verbieden

Amerikaans Congres wil uitgifte cryptomunt door Facebook verbieden

Met een (concept) wet wil het Amerikaanse Congres voorkomen dat techbedrijven de financiële wereld betreden en een cryptomunt gaan uitgeven. Deze week moet Facebook zich in een tweetal hoorzittingen verantwoorden voor de Libra blockchain en gelijknamige cryptomunt.

Lees hier het complete dossier over de Libra cryptomunt van Facebook

Congres, Facebook en digitale assets

Het Congres bestaat uit het Huis van Afgevaardigden (Tweede Kamer) en de Senaat (Eerste Kamer). Ze is de wetgevende instantie van de VS. Onlangs is het concept voorstel ‘Keep Big Tech Out of Finance Act’ ingediend.

Kort samengevat: voorkomen dat techreuzen de finance industrie betreden met nieuwe producten en diensten. Zo is uitgeven en beheren van digitale assets, die dienen als betaal – of oppotmiddel ook verboden.

De concept wet is gericht op techbedrijven met een omzet van meer dan $25 miljard. Het zijn bedrijven met een ‘online marktplaats, beurs of een platform die derde partijen met elkaar in contact brengen’.

Aan deze criteria voldoen Facebook, Amazon en Google. Saillant detail: qua omzet valt Netflix buiten de concept wet met een omzet van ca. $16 miljard.

Bedrijven riskeren een boete van $1 miljoen per dag bij een overtreding. Opsteller van het concept is volgens bronnen van The Block Crypto de financiële commissie van de Huis van Afgevaardigden.

Volgens persbureau is er nog helemaal geen sprake van een meerderheid in het Huis. Zo is naar verluidt een deel van de Republikeinen tegen.

Goed voor bitcoin (BTC) en cryptomunten?

Is de groeiende weerstand tegen de Libra cryptomunt en blockchain een goede ontwikkeling? Volgens enkele marktvolgers wel.

Zo denkt Anthony ‘Pomp’ Pompliano, partner bij investeringsfonds Morgan Creek, dat het voorstel weinig kans van slagen heeft.

Daar sluit James Torado, managing partner bij digitale assetmanager BlocktownCap, zich bij aan. Hij ziet het als een ‘bullish’ signaal voor bitcoin (BTC):

Hoorzittingen deze week

Aanstaande dinsdag 16 juli en woensdag 17 juli moet David Marcus, blockchain lead bij Facebook, zich verantwoorden bij respectievelijk de Senaat (Banking Committee) en de Huis van Afgevaardigden (U.S. House Financial Services Committee).

Facebook kreeg onlangs een boete van $5 miljard voor het overtreden van Amerikaanse privacywet, zo meldt de Wall Street Journal.

Afbeelding: Wikipedia

Bronnen: Reuters / Bitcoinist

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Binance opent in november beurs in VS’, maar New York valt erbuiten

Wessel Simons

Binance US evalueert 30 cryptomunten voor op Amerikaanse cryptobeurs

Arnold Hubach

Prijs bitcoin schiet ruim boven grens van 11.000 dollar

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder