prime factor capital crypto hedgefonds bitcoin licentie

Eerste crypto hedgefonds in Londense ‘City’ een feit

Het eerste hedgefonds in de Londense ‘City’ voor bitcoin (BTC) en andere cryptomunten is een feit. Toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) heeft een AIFM-licentie verstrekt aan Prime Factor Capital uit Londen.

AIFM staat voor Alternative Investment Fund Manager en is een Europese richtlijn waar fondsen voor alternatieve investeringen aan moeten voldoen. Prime krijgt een upgrade van haar huidige AUM-licentie. De activa onder beheer zijn dan gelimiteerd tot €100 miljoen.

In Nederland zijn er ook diverse fondsen met een AUM-licentie, maar ze hebben géén AIFM-licentie.

Crypto hedgefonds

De firma belegt en beheert cryptomunten voor professionele en institutionele beleggers. Aan het roer staan twee voormalige traders van Blackrock en een trader in energiederivaten.

Volgens ceo Nic Niedermowwe is een licentie van de Financial Conduct Authority (FCA) een mijlpaal.

‘Het beheren van assets gaat om vertrouwen en nergens gaat dat meer op dan in de crypto industrie’. 

Hij noemt matig cryptobeheer en de vele offshore bedrijven als slechte voorbeelden.

‘We zijn nu verplicht om een custody partner aan te stellen met onafhankelijk toezicht, verificatie van de assets onder beheer en controle van de cashflow’.

Europese markt

Voorlopig is Prime Factor het enige hedgefonds dat gereguleerd gaat worden in het Verenigd Koninkrijk, bevestigd toezichthouder FCA aan persbureau Bloomberg. De FCA valt momenteel nog onder de regelgeving van de EU.

Met deze licentie op zak kan Prime Factor dus ook bij instituties in Europa aankloppen met haar aanbod.

Bronnen: persbericht Prime Factor Capital / The Block Crypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!