Duitse beurswaakhond keurt uitgifte digitale obligatie (€250 miljoen) goed

Blockchain startup Fundament heeft groen licht gekregen van de Duitse financiële toezichthouder BaFIN om een digitale obligatie uit te geven. De uitgifte van de ERC20 tokens is gedekt door vastgoed. Het bedrijf uit Berlijn wil in totaal €250 miljoen ophalen met de verkoop van de security token (STO).

bitcoin meester

Digitale obligatie (ERC20 token)

In theorie kan een belegger uit Indonesië of Vietnam een stukje kopen van een kantoor in Duitsland. Het betreft een ERC20 token uitgegeven via de blockchain van ethereum (ETH).

Mede-oprichter Florian Glatz vertelt aan CoinDesk:

Het was een lang en moeizaam proces met de toezichthouders. Maar we wilden niet beperkt zijn door een investeringsplafond of maximaal aantal investeerders. Nu kan een groot deel van de wereld meedoen.

De firma heeft in december 2018 de prospectus ingeleverd en vorige week heeft de toezichthouder deze goedgekeurd. Zo legt mede-oprichter Robin Matzke uit:

Elke twee of drie weken krijg je twintig pagina’s terug van de toezichthouder met wijzigingen. Uiteindelijk is het een proces van minstens een hlaf jaar waarbij de prospectus dikker en dikker wordt. We hebben nu bijna 100 pagina’s.

Wat zit er in de vastgoedportefeuille? Vijf vastgoedprojecten, waarvan drie in Hamburg, één in Frankfurt en één in universiteitsstad Jena. Fundament verwacht 4 tot 8% dividend te kunnen uitkeren aan de tokenhouders. Zodra de looptijd van het vastgoedfonds afloopt, wordt de opbrengst ook verdeeld onder de houders.

Aanschaf tokens, geen bank

Kopers kunnen de tokens aanschaffen met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Ook de euro en dollar wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Kopers ontvangen de tokens op een hardware wallet, zo belooft het bedrijf.

De firma IDnow laat de beleggers door de know-your-customer (KYC) en anti-witwasregelgeving (AML) procedures. Volgens Glatz duurt dit inschrijfproces gemiddeld drie minuten. De uitgifte van de tokens houdt Fundament in eigen beheer, er komt geen bank aan de pas.

Bron: Coindesk

Mis niks meer!
Invalid email address