EOSFinex opent op 30 juli, nieuwe decentrale exchange Bitfinex

September vorig jaar kondigde Bitfinex de gedecentraliseerde exchange EOSFinex aan. Nu is het dan eindelijk zo ver: de deadline voor de launch is bereikt en de op EOS gebaseerde cryptobeurs opent deze maand nog haar deuren.

Cryptobeurzen van Bitfinex

Met deze crypto-exchange kan iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex, weer een nieuw product aan haar portfolio toevoegen. Naast Ethfinex, gebaseerd op Ethereum, waar ERC-20 tokens verhandeld kunnen worden, is nu ook EOSFinex in de maak. Eind vorige maand maakten ze met een tweet bekend gemaakt dat de officiële launch op 25 juli zou plaats vinden.

De exchange werd aangekondigd vlak nadat Tether, ook weer onderdeel van Bitfinex, bekend maakte dat USDT ook op het EOS netwerk aangemaakt gaat worden. Dit is dus ook de stablecoin die op EOSFinex te verhandelen is.

30 juli launch

Uiteindelijk blijkt dat het iets langer duurt dan eerder aangegeven. Vandaag maakte EOSFinex bekend men vanaf 30 juli op het platform kan handelen. Het nieuws heeft nauwelijks effect gehad op de prijs van EOS. De munt is te verhandelen voor een prijs van $4,60 en dat is slechts 1% meer dan gisteren.

Er zijn critici die centraal geregelde exchanges als zwakke schakel in een ecosysteem met allemaal gedecentraliseerde projecten zien. Ondanks dat hebben gedecentraliseerde exchanges (DEX) het moeilijk. De volumes van de DEX’en vallen in de praktijk erg tegen. De enige uitzondering hierop is de Binance DEX met een handelsvolume van zo’n $7,1 miljoen per dag. Daarmee staat het op de 94e positie in de lijst met alle exchanges. Ethfinex komt pas terug op de 119e plek met slechts $1,3 miljoen handelsvolume per dag. Vergeleken met centrale exchanges lopen ze nog straatlengtes achter. De toekomst gaat uitwijzen of EOSFinex zal slagen.

Je moet volumes op exchanges altijd met een korreltje zout nemen. Er is enorm veel fake volume waardoor er een vertekend beeld wordt geschetst. Er zijn verschillende websites die een ‘adjusted’ volume weergeven.

Bron: Medium en Cryptoglobe

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!