Euronext Amsterdam Beursplein 5 sto security tokens

Euronext investeert €5 miljoen in blockchainbedrijf Tokeny Solutions

Euronext heeft €5 miljoen geïnvesteerd in blockchainbedrijf Tokeny Solutions. Dat maakt laatstgenoemde partij bekend via een persbericht. De Pan-Europese beurs, waar de Amsterdamse beurs ook deel uit van maakt, neemt een belang van 23,5% in het bedrijf.

Euronext en security tokens (STO’s)

Is dit een strategisch belang om in de toekomst zogenaamde security tokens (STO’s) aan te gaan bieden? Tokeny Solutions biedt ‘tools om een STO uit te geven op een blockchain en te beheren’. Hiervoor is een protocol ontwikkeld (T-REX) die de wet – en regelgeving in een smart contract integreert.

Tokeny werkt samen met LiquidShare, een fintech initiatief waar ook de (service) banken BNP Paribas, CACEIS en Société Générale bij aangesloten zijn. Ontwikkeld om voor MKB-bedrijven het laagdrempeliger te maken om aandelen uit te geven zonder een ‘dure’ beursgang te moeten doen (IPO).

Nxchange

Het Nederlandse Nxchange biedt nu al STO’s aan, als een van de weinige platforms ter wereld.

Tijdens de Blockchain Innovation Conference praatten we bij met ceo en oprichter Marleen Evertsz.

Bron: The Block Crypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!