Japanse cryptobeurs Bitpoint gehackt: $32 miljoen verdwenen

De Japanse exchange Bitpoint is gehackt. De hackers hebben $32 miljoen buitgemaakt. Dat meldt Coindesk Japan. De gereguleerde cryptobeurs heeft de handel in cryptomunten direct stopgezet. Ook het storten en opnemen van tegoeden is niet meer mogelijk.

Bitpoint hack

Op donderdag was er sprake van een ‘ongebruikelijke transactie’ in de ‘hot wallet’ van de beurs. Het is onduidelijk welke cryptovaluta verdwenen zijn. De beurs biedt de volgende cryptomunten aan:

  • bitcoin (BTC)
  • bitcoin cash (BCH)
  • ether (ETH)
  • litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)

In totaal hebben de hackers $32 miljoen weten weg te sluizen. Moederbedrijf Remixpoint Inc. zegt in een verklaring (PDF) dat $23 miljoen van de $32 miljoen fondsen van klanten zijn. Het is onduidelijk of de schade verzekerd is.

Japanse beurzen zijn vaker slachtoffer van hacks. Zo is in september 2018, Zaif, ook gereguleerd bij de Financial Services Agency in Japan, was gehackt voor $60 miljoen.

bitcoin meester

Hacks cryptobeurzen

Het Japanse Coincheck voert met een schade van $520 miljoen de lijst aan. In totaal is er $1,35 miljard, exclusief de Bitpoint hack, buitgemaakt bij diverse hacks. Bijna 60% heeft in 2018 plaatsgevonden.

hack crypto exchanges binance coincheck

Bronnen: Coindesk / The Block Crypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!