PUBG integreert cryptomunt in game, campagne met Refereum

Blockchain startup Refereum gaat een samenwerking aan met PUBG. De populaire game, ook wel bekend als PlayerUnknown’s Battlegrounds, introduceert cryptorewards in het spel. Dit gaat worden gebruikt voor promotiedoeleinden.

Refereum en PUBG

Refereum heeft in 2018 zo’n $32 miljoen bij elkaar geraapt met haar private token sale. Het bedrijf werkt aan een ecosysteem dat de streamers, gamers en game-ontwikkelaars bij elkaar brengt. Volgens de CEO, Dylan Jones, krijgen gamers en fans te weinig terug voor het promoten van hun favoriete spel. Daar komt volgens hem nu dus verandering in. Verder geeft hij aan dat PUBG toegang aan Refereum heeft gegeven om hun techniek door middel van API’s in het spel te integreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dylan Jones”]“PUBG is the perfect example of a game that wants to reward its hardcore following. Utilizing blockchain to do so helps them tap into their entire player base of influencers with micropayments, no matter their size, instead of rewarding only the biggest names.”[/penci_blockquote]

Influencers spelen tegenwoordig een belangrijke rol in het creëren van populariteit nieuwe spellen. Met deze campagne moet er voor deze groep mensen ook een beter en transparanter inkomsten komen. Daarom werkt het platform ook al samen met belangrijke streamingsdiensten zoals Twitch en Mixer.

Neem een kijkje op refereum.com om te zien met welke spellen en diensten op dit moment al wordt samengewerkt.

RFR token

De concurrent van Fortnite voegt zich in het rijtje van grote spelers die zich gaan bemoeien in de cryptomarkt. Het spel heeft grofweg 30 miljoen actieve gebruikers per dag. Spelers van PUBG kunnen RFR tokens verdienen als ze bepaalde taken, zoals het winnen van een match, in het spel voltooien. Door deze beloningen op de blockchain te verwerken, blijven deze rewards transparant. Officiële rapporten geven aan dat de startup van plan is om zelf de RFR-tokens aan te leveren voor de eerste campagne.

De eerste campagne loopt tot 20 augustus en in deze periode kunnen de tokens verdiend worden. Het bedrijf beweert dat er ook rewards zijn aangeboden aan spellen als Apex Legends, State of Decay 2, Fortnite, en de verschillende Battlefield games

Adoptie van ERC-20

Refereum is een Ethereum ERC-20-token. Met deze tokens kunnen in-game items worden gekocht, zoals skins en wapens. Het kan ook gebruikt worden als manier om je favoriete streamers te doneren. Hierbij komt wel gelijk een belangrijke voorwaarde: de gebruiker moet een portemonnee hebben om deze muntjes op te bewaren. Ervaren cryptocurrency-fans hebben geen problemen met het beheren van hun tokens. Voor al de andere gamers kan dit nogal een probleem zijn.

ERC-20-tokens kunnen lastig zijn om te gebruiken en in de meeste gevallen zijn er betrouwbare derde partijen nodig om alles goed te laten verlopen. De kans is groot dat dit een van de knelpunten gaat worden van deze campagne (en token). Al de utility-tokens hebben een beter een eenvoudiger platform nodig om die miljoenen gebruikers te kunnen bereiken.

Bron: coinspeaker, CCN

Lees meer over:
ERC20