Krijgt Satoshi (sats) na Bitcoin (BTC) ook eigen symbool? Cryptotwitter gaat los op ontwerpwedstrijd

Enkele maanden geleden kwam het symbool van Bitcoin in het toetsenbord van Google. De ₿ is steeds bekender aan het worden, maar hoe zit het met satoshi? Dit is én de bedenker van bitcoin, maar ook het kleinst mogelijke unit van deze munt: 0.00000001 BTC. Op social media gaan er suggesties rond om deze units ook een eigen symbool te geven.

Het begon allemaal bij Square toen zij de twittervolgers vroegen om een design aan te leveren voor een nieuw satoshi symbool. Binnen no-time kwamen er ontwerpjes binnen. Indirect zorgde dit er voor dat het gesprek op gang kwam over de toekomst van cryptobetalingen en de plek die Bitcoin en satoshi hierin hebben.

Het Satoshi symbool

Er zijn groepen mensen die denken dat bitcoin vanzelf en automatisch mainstream wordt. Aan de andere kant zijn er ook fanaten die proactief op zoek gaan naar manieren om bitcoin aan de man te brengen. Een van de metaforen die wordt gebruikt is de vergelijking met het internet. Waar het @-symbool staat voor het versturen van e-mails, moet er een soortgelijk symbool komen voor het versturen van digitale transacties. Dit symbool moet dus staan voor een ‘satoshi’.

Square haakte in op deze gedachte en vroeg om een ontwerp. Square is een bedrijf uit San Fransisco dat een betalingsapp ontwikkeld. De man achter dit bedrijf is Jack Dorsey, de bedenker van Twitter. Hij staat bekend als groot voorstander van Bitcoin. Dit bedrijf heeft een tak dat speciaal gericht is op crypto, en zij schreven de vraag naar een symbool uit:

Er zijn enorm veel ideetjes gedeeld onder deze tweet. De gemeenschappelijke deler is dat het niet zo zeer een mooi logootje moet zijn, maar eerder een symbool. Veel van deze symbolen zijn varianten op het Bitcoin logo, dat door Satoshi Nakamoto zelf is bedacht: een B met twee strepen erin. Er werden ook combinaties van de ‘@’  en ‘$’ gemaakt als icoon dat het nieuwe internet-geld moet vertegenwoordigen.

Satoshi versus Dollar

Tegelijkertijd zijn er sceptici. Moet je wel het dollarteken willen gebruiken? Dit machtsmiddel heeft toch niets met Bitcoin te maken? Het dollar-icoontje mag dan wel op mooi met $atoshi te combineren zijn, maar volgens deze groep sceptici is een link met de dollar niet de juiste.

Weer anderen gebruiken het getal 8 in het symbool. Eén satoshi is één bitcoin, maar dan met 8 plekken achter de komma.

De officieuze wedstrijd is nog maar een dag geopend en dus zullen er ongetwijfeld nog meer symbolen bedacht gaan worden. Het is ook nog maar de vraag hoe concreet dit allemaal doorgevoerd gaat worden. Al met al zorgt het in ieder geval voor samenhorigheid en brengt het de discussie over microbetalingen weer op tafel. Want stel dat Bitcoin in de toekomst zó succesvol wordt dat het honderdduizenden dollars waard wordt, gaan we dan met ons alen overstappen naar de satoshi als munteenheid?

Bron: Cryptoslate

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!