cryptomunt tokensale Blockstack SEC framework ICO tokens Blockstack cryptomunt tokenverkoop
Nieuwsberichten » Bitcoin » SEC geeft Blockstack groen licht voor verkoop cryptomunt Stacks

SEC geeft Blockstack groen licht voor verkoop cryptomunt Stacks

Primeur in de VS. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft groen licht gegeven aan Blockstack voor het aanbieden van een cryptomunt. De blockchain startup uit New York wil $28 miljoen ophalen voor haar technologieplatform.

SEC en Blockstack

Dit baant de weg vrij voor andere (Amerikaanse) blockchain startups om de (juridische) route van Blockstack. SEC keurt de tokenverkoop goed onder ‘Regulation A+’, een alternatief voor een ‘normale’ beursgang (Initial Public Offering).

Dat verklaart de advocaat van Blockstack aan zakenkrant Wall Street Journal.

Het bedrijf is in 2013 opgericht op de Princeton University en haalde $50 miljoen op aan kapitaal. Die tokenverkoop is gedaan onder Regulation D, alleen toegankelijk voor geaccrediteerde investeerders en zonder registratie bij de SEC.

Het decentrale platform wil haar gebruikers weer zeggenschap geven over haar data en identiteit. Naar eigen zeggen zijn er ruim 7.000 ontwikkelaars op het platform actief om apps te maken. Er zijn nu honderd blockchain apps actief.

Stacks (STX) token

In april dit jaar kwam Blockstack in het nieuws doordat het onder meer investeringsfonds van Harvard University (Lux Capital) voor $96 miljoen aan Stacks tokens gaat kopen.

De prijs varieerde tussen $0.12 en $0.30. Die private sale staat los van de publieke verkoop die Blockstack nu lanceert.

Verkoopdetails

Blockstack is dus gestart met het accepteren van registraties van haar verkoop van de token Stacks. Op 11 juli (vandaag) start de registratieprocedure.

Personen afkomstig uit Canada en Japan zijn vooralsnog uitgesloten. Op 9 september eindigt de verkoop.
Investeren kan vanaf $100 en ook in bitcoin (BTC) of ether (ETH). Het maximale inlegbedrag is $200.000.

Bronnen: The Block Crypto / Wall Street Journal

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Grin cryptomunt doet hard fork om ASIC-mining te ontmoedigen

Wessel Simons

Duitse minister: ‘Libra cryptomunt van Facebook gevaar voor euro’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder