sia network Nebulous blockchain kapitaal streamingdienst
Nieuws » Sia Network haalt $3,5 miljoen vers kapitaal op, streamingdienst in pijplijn

Sia Network haalt $3,5 miljoen vers kapitaal op, streamingdienst in pijplijn

Nebolous, de blockchainontwikkelaar achter Sia Network, heeft $3,5 miljoen (€3,11 miljoen) in een investeringsronde opgehaald. De kapitaalinjectie (pre-Series A) is afkomstig van Bain Capital Ventures, Bessemer Venture Partners en Dragonfly Capital Partners. Dat meldt nieuwssite Coindesk.

Sia Network

Sia Network is een publieke en decentrale blockchain voor dataopslag. Volgens Salil Deshpande van Bain Capital is een dergelijke opslag ‘essentieel voor decentrale applicaties’. Want in zijn ogen maakt gecentraliseerde opslag decentrale apps weer gecentraliseerd.

Op dit moment is er ca. 450 terabyte aan data in het netwerk door gebruikers. Met vijfhonderd en duizend gebruikers staat het platform nog aan het begin van haar ontwikkeling.

Het project uit Boston deed in haar thuisstad een introductie over haar technologie. Zo geeft ceo David Vorick de presentatie.

  bitcoin meester  

Streamingdienst

Wat gaat er met het geld gebeuren? Een van de plannen is om een nieuwe streamingdienst in het leven te roepen. Omdat er veel nieuwe diensten bijkomen, verdubbelt het team van 12 naar 24 personen.

Streaming is aantrekkelijk voor filmmakers wiens materiaal te niche is voor Netflix. Het is niet vereist een ‘node’ af te nemen om te kunnen uploaden.

Siacoin

De utility token binnen het Sia Network heet Siacoin (SC) en is het afgelopen etmaal met ruim 4% gestegen. De waarde is gedevalueerd met 97% sinds het hoogtepunt van de markt in januari 2018.

In 2019 kruipt de cryptomunt gestaag omhoog.

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

PewDiePie op Dlive: YouTube naar blockchain stream platform

Robin Heester

Cloudbet Serves Up Live Tennis With Sportradar Streaming Deal

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder