Singapore BTC bitcoin cryptomunten crypto belasting btw
cryptomunten » Singapore wil bitcoin (BTC) en cryptomunten als ruilmiddel vrijstellen van btw

Singapore wil bitcoin (BTC) en cryptomunten als ruilmiddel vrijstellen van btw

Singapore wil bitcoin (BTC) en andere cryptomunten als ruilmiddel vrijstellen van belasting op goederen en diensten (GST). Het is de lokale variant van de btw zoals we die in Nederland kennen.

Cryptomunten en belasting

De Inland Revenue Authority van Singapore (IRAS) heeft dit voorstel in een conceptversie van haar belastinggids (PDF) opgenomen.

Zodra de regering van Singapore het voorstel overneemt, wordt deze per 1 januari 2020 van kracht. Op dit moment zijn cryptomunten als ruilmiddel wél belast als dienst met 7%.

Cryptomunten worden door de IRAS opgevat als ruilmiddel en ingedeeld in twee functies: een ‘belaste’ levering van een token en de levering van een goed of dienst.

In het voorstel is het als volgt verwoord:

Zodra digitale munten worden gebruikt om mee te betalen, leidt dat niet tot een grotere voorraad van deze tokens; en het uitwisselen van digitale cryptomunten in ruil voor fiat geld of andere cryptomunten wordt niet belast met btw.

IRAS noemt de volgende cryptomunten in haar document: bitcoin (BTC), ether (ETH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Monero (XRM), Ripple (XRP) en Zcash (ZEC) zijn cryptomunten die als ruilmiddel fungeren.

Ze sluiten stablecoins gekoppeld aan fiat valuta uit. Deze digitale munten blijven wel belast na januari 2020.

Mining

Ook cryptomunten verkregen uit mining blijven belast, zo staat verder in het beleidsplan te lezen. Een miner krijgt namelijk een beloning voor het uitvoeren van belaste mining diensten.

Eind juni is bekend geworden dat de centrale bank van Singapore met Facebook heeft gepraat over haar stablecoin Libra.

Ravi Menon, managing director bij de Monetary Authority van Singapore, stelt:

De zorgen die centrale banken hebben geuit, zijn niet triviaal. We moeten eerst meer te weten komen over het aard van dit beest voordat we Libra ergens in kunnen categoriseren en reguleren. Dat is nog onduidelijk.

Btw-vrij, ook in Nederland

In Europa, dus ook in Nederland, is de inkoop of verkoop van cryptomunten btw-vrij. Het Europese Hof van Justitie heeft namelijk bepaald dat de bitcoin en andere cryptomunten geen ander doel dienen dan het verrichten van betalingen.

Afbeelding: Flickr.com

Bron: Cointelegraph

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder