tether usdt cryptobeurzen bitmex bitfinex

Tether (USDT) print per ongeluk $5.000 miljoen aan eigen stablecoin

Uit het niets werd op 13 juli ineens voor een gigantisch bedrag van $5 miljard aan Tether (USDT) geprint. Het team achter stablecoin Tether (USDT) reageerde snel en adequaat door de munten direct weer te verwijderen.

Maar het zorgde binnen de cryptospace wel voor wat opschudding. Want hoe kon dit gebeuren? De CTO van Tether gaf vrij snel tekst en uitleg.

bitcoin meester

Printen maar!

Via Whale_alert kun je alle grote transacties op de belangrijkste blockchains vinden. Als er iets geks gebeurd qua transacties dan tweet het account automatisch de informatie. Kort voor het foutje van 5 miljard stuurde cryptobeurs Poloniex nog 50 miljoen USDT naar de schatkist van het bedrijf achter de stablecoin.

Het geld werd verstuurd via de bitcoin blockchain met behulp van het Omni protocol. De foutieve creatie van die miljarden gebeurde overigens op de chain van Tron.

Verklaring

De CTO van Tether, Paolo Ardoino geeft via Twitter tekst en uitleg. En die is eigenlijk vrij simpel: de komma stond verkeerd in het proces. De wisseling van Omni naar Tron zorgde voor de fout. Hij laat in dezelfde tweet gelijk zien dat de extra miljarden direct zijn verbrand.

Bitcoin en Tether

Rond Tether hangt al geruime tijd een vreemd sfeertje. Het bedrijf achter de stablecoin wordt er van beschuldigd de prijs van bitcoin omhoog te pompen met geprinte Tethers. Het gaat zelfs zo ver dat de aanklager in New York ze hiervan beschuldigd.

Niet alle Tethers worden gedekt door de dollar, wat van origine wel de bedoeling was en altijd zo werd gecommuniceerd. Een advocaat van Tether geeft aan dat de miljarden USDT’s voor 74% gedekt worden door cash.

Het zijn dus tegenwoordig meer dan geruchten. Maar tegelijkertijd is er nog niemand geweest die echt de vinger op de zere plek heeft weten te leggen bij USDT. Er zijn linkjes te leggen en verbanden te zien, maar er is nog geen concreet bewijs.

 

Luister de Hup Bitcoin Podcast
Mis niks meer!
Invalid email address