Tezos (XTZ) binnenkort op Coinbase Pro, koers stijgt met dubbele cijfers

Tezos (XTZ) is binnenkort verhandelbaar op Coinbase Pro. Vanaf 5 augustus aanstaande zijn stortingen op de cryptobeurs mogelijk. De koers stijgt dinsdagavond naar aanleiding van het nieuws.

Zodra er voldoende XTZ op het platform aanwezig is, begint de handel in de paren XTZ/USD en XTZ/BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tezos (XTZ)

Tezos is net zoals bijvoorbeeld bitcoin en ethereum een protocollaag waarop decentrale applicaties gebouwd kunnen worden. Het governance model is Proof of Bake, een variant op het Proof of Stake model. Er zijn verschillen met bijvoorbeeld EOS en Lisk, zoals onderstaande tabel duidelijk maakt.

Tezos (XTZ) binnenkort op Coinbase Pro, koers stijgt met dubbele cijfers

In mei is een belangrijke netwerkupdate doorgevoerd: de blockchain kan zichzelf ‘automatisch’ wijzigen. Net zoals ethereum maakt Tezos gebruik van smart contracts.

XTZ is vooralsnog niet beschikbaar op Coinbase.com of de app, gericht op particuliere beleggers.

Koers

De koers van XTZ is dinsdagavond gestegen met ca. 20% naar een koers van $1.27. Gedurende de avond pakten beleggers wat winst en daalde de koers enigszins.

Tezos (XTZ) binnenkort op Coinbase Pro, koers stijgt met dubbele cijfers

XTZ koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Bron: Coinbase

Lees meer over:
TezosXTZ

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...