bitcoin vuurwerk
Nieuws » Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

De Australische belastingdienst (ATO) heeft waarschuwingsbrieven gestuurd naar beleggers die het grootste deel van hun pensioenpotje in bitcoin hebben geïnvesteerd. Je vermogen bewaren in een potje in de vorm van bitcoin en andere cryptomunten moet worden tegengegaan.

De ATO wil mensen waarschuwen voor ‘risicovolle pensioenbeleggingsstrategieën’. Ruim 18.000 klanten die een Self-Managed Super Fund (SMSF) hebben kregen een bericht. Een SMSF is een soort pensioenaccount dat door particulieren  zelf wordt beheerd.

Boetes

Men kan boetes verwachten van 4.200 Australische dollar (AUD) volgens lokale media. De ATO raadt mensen af om hun schatkistje voor hun oude dag ook een beetje te vullen met bitcoin of andere cryptomunten.

Dat is volgens de overheidsinstantie namelijk een bijzonder risicovolle onderneming. Mede daarom wil men mensen beboeten wanneer ze dat doen. Een beetje hypocreet? Jazeker. Het is immers toch jouw pensioen en jouw geld…

“We hebben al twee gevallen gezien waar mensen die spaarde voor hun pensioen veel waarde verlorend oor investeringen in cryptomunten,” vertelde een woordvoerder van de ATO aan de Australische nieuwssite Micky.

Voor alle duidelijkheid, het is niet de beleggingscategorie zelf waartegen het bureau waarschuwt, maar ze proberen te zorgen voor de juiste balans. 100% bitcoin is geen goede strategie, daar komt het bericht op neer.

De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) volgt een vergelijkbare lijn:

“Pas op voor diensten die aanbieden om een ​​SMSF op te zetten waar cryptomunten bij betrokken zijn. Het gebruik van een SMSF brengt niet alleen veel tijd, vaardigheden en verantwoordelijkheid met zich mee, maar brengt ook uw pensioensparen in gevaar.”

  bitcoin meester  

Gevaarlijk

Bitcoin en cryptomunten worden nog altijd gezien als gevaarlijke beleggingen. Opmerkelijk, want bitcoin is een van de best presterende financiële producten ooit. In dit millennium kon je weinig betere investeringen doen.

Sterker nog: BTC presteert nog steeds goed wanneer je naar de lange termijn kijkt. Wanneer je elke maand, week of dag een beetje bitcoin koopt zat je tot nu toe bijna altijd goed.

Het bijkopen van bitcoin werkt vooral goed wanneer de markt in een negatieve spiraal zit, gek genoeg. Dat is geen garantie voor de toekomst, maar het ontmoedigen om een groot percentage van je vermogen in iets te stoppen dat tot nu toe vooral nieuwe records breekt is een beetje gek.

Maar misschien zijn we hier op de redactie ook wel een beetje bevooroordeeld.. It’s up to you. En het is jammer dat we (nog) lang niet altijd echt zelf kunnen beslissen waarin we onze euro’s of dollars willen investeren.

Dit soort vrijheden moeten open blockchains (gaan) bieden. Daar kan, hopelijk, een maatregel als een boete niet tegenop.

Bron: Cointelegraph

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder