Bitcoin BTC koers update analyse
Nieuws » CEO investeringsfonds: ‘Vestig niet al je hoop op bitcoin, de markt kan zo omslaan’

CEO investeringsfonds: ‘Vestig niet al je hoop op bitcoin, de markt kan zo omslaan’

De focus van de cryptomarkt is flink veranderd sinds 2017. Waar bitcoin nieuwe recordprijzen aantikte, ging veel aandacht ook uit naar altcoins en dan met name nieuwe cryptomunten uitgegeven met behulp van een Initial Coin Offering (ICO).

In 2019 zien we echter totaal iets anders: de markt lijkt vooral geïnteresseerd in bitcoin, terwijl de rest van de projecten het moeilijk hebben als je kijkt naar de waarde van hun token/munt.

Volgens Arianna Simpson, oprichter en ceo van ‘crypto en blockchain-focused investmunt fund’ Autonomous Partners, moeten investeerders zich echter niet blindstaren op alleen de grootste cryptomunt.

Meer dan bitcoin?

Bitcoin heeft een enorm groot marktaandeel teruggepakt dit jaar. Maar benadrukt Simpson: ”De crypto community heeft een aantal sterke vooroordelen.” Als je lang genoeg in de industrie zit zie je vaker dit soort bewegingen volgens het hoofd van het investeringsfonds.

Simpson: ”In 2017 was bitcoin oud nieuws en waren het de nieuwe hippe lagen die de waren zouden veroveren.”’ Van dat sentiment is op dit moment dus op het moment weinig over. Maar volgens Simpson kan dat dus zo weer omslaan.

  bitcoin meester  

Ethereum

Simpson: ”Ether (ETH) heeft het voor velen beter gedaan dan bitcoin als je kijkt naar return of investment.” Bitcoin is de koning vervolgt de ondernemer, maar de rest afdoen als onzin is gek.

Wel benadrukt Simpson dat ze enorm positief is over de toekomst van bitcoin, maar zij wil benadrukken dat investeerders zich niet moeten blindstaren. Kijkend naar het grote aantal mensen dat aan andere projecten bouwt kan zij het zich niet voorstellen dat er geen andere projecten zijn die goedgaan presteren.

Ik geloof niet dat andere projecten het kunnen winnen van bitcoin. Als het de ‘digitaal goud’-categorie verovert, dan is het moeilijk voor te stellen da andere projecten geen andere categorie kunnen veroveren.

Arianne Simpson

2019

In 2019 lijkt er overigens voorlopig geen signaal te zijn waaruit blijkt dat een altcoins, of de altcoinmarkt in zijn geheel, snel bitcoin van de kroon gaat stoten.

Maar, dat wil niet zeggen dat het nooit maar gaat gebeuren. De fundamentele waarde van de verschillende netwerken daargelaten, hebben we in 2017 en 2018 toch een markt gezien waar veel altcoins qua prijsverloop leuke dingen deden.

Voorlopig blijft het echter wel bitcoin wat de klok slaat, goed te zien in onderstaande grafiek.

Bitcoin dominantie
Dominantie van bitcoin tegenover altcoins

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder