Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs boven $11.750. Golden cross een positief signaal?

Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $11.770. We hebben gisteren een leuke stijging gezien van Bitcoin. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vandaag

In het dagoverzicht is te zien dat bitcoin zich de afgelopen nacht wist te sluiten boven de $12.000. Ook bevindt BTC zich nog boven de EMA-21 (D), wat een een sterk signaal is voor de bulls.

Echter is er nog steeds een mogelijkheid dat wij eerst nog een stukje verder omlaag gaan om de wave 4 te vormen. Het is voor Bitcoin zeer van belang om ook het prijsniveau van $10.900 te houden. Wanneer BTC onder dit prijsniveau duikt, wordt de kans groter dat we verder omlaag kunnen gaan.

Dan gaan we misschien de wel bekende ABC correctie uitspelen. De reden: de wave 1-5 counting wordt dan ongeldig verklaard omdat de wave 4 onder de wave 1 komt.

Bitcoin grafiek van de dag

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs boven $11.750. Golden cross een positief signaal?

Bitcoin 4-hour chart

Op het 4 uur tijdframe is goed te zien dat bitcoin zich nu op een beslissingspunt bevindt. Echter mijn mening is toch dat het meer waarschijnlijk is dat wij deze symmetrical triangle naar beneden zullen gaan uitspelen. Een daling dus..

Echter zoals eerder aangegeven is het van belang om een bounce te zien boven de $10.900 zone, wat overigens ook weer een re-test van de 21-EMA(D) zal zijn. Dit komt ook overeen met de target van de symmetrical triangle.

Golden cross

Op het tijdframe 4 uur hebben ween golden cross gemaakt tussen de EMA-50 (4h) en EMA-200(4H). De laatste keer dat wij dit patroon zagen was bij het prijsniveau van $3.500. Daarna volgde een harde stijging naar $8.2000. Dat is een sterk en hoopvol gegeven.

Bitcoin golden cross

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs boven $11.750. Golden cross een positief signaal?


Support levels
– $ 11.400 short term)

– $ 11.150 (short term)

– $ 10.950 (short term)

– $ 10.000 (mid term)

Resistance levels

– $ 12.100 (short term)

– $ 12.500 (short term)

– $ 12.800 (mid term)

– $ 13.500 (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment kunnen wij wellicht de symmetrical triangle uitspelen. Let op, deze kan zowel naar boven als naar beneden uitbreken. Naar mijn idee is het meest waarschijnlijke eerst nog een klein stukje naar beneden te retrace, om vanaf daar de weg verder omhoog te vervolgen.

Hiervoor is het wel cruciaal dat Bitcoin de $11.000 weet te houden. Wanneer wij onder de $10.800 weten te sluiten, op het dagelijkse tijdframe, zou er weer een trendswitch kunnen plaatsvinden.

Bitcoin bullish en bearish scenario

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs boven $11.750. Golden cross een positief signaal?



Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende techonlogie te begrijpen? Bekijk het cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!