Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs boven $11.750. Golden cross een positief signaal?

Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $11.770. We hebben gisteren een leuke stijging gezien van Bitcoin. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s?

Bitcoin vandaag

In het dagoverzicht is te zien dat bitcoin zich de afgelopen nacht wist te sluiten boven de $12.000. Ook bevindt BTC zich nog boven de EMA-21 (D), wat een een sterk signaal is voor de bulls.

Echter is er nog steeds een mogelijkheid dat wij eerst nog een stukje verder omlaag gaan om de wave 4 te vormen. Het is voor Bitcoin zeer van belang om ook het prijsniveau van $10.900 te houden. Wanneer BTC onder dit prijsniveau duikt, wordt de kans groter dat we verder omlaag kunnen gaan.

Dan gaan we misschien de wel bekende ABC correctie uitspelen. De reden: de wave 1-5 counting wordt dan ongeldig verklaard omdat de wave 4 onder de wave 1 komt.

cryptohuis bitcoin analyse 1
Bitcoin grafiek van de dag

Bitcoin 4-hour chart

Op het 4 uur tijdframe is goed te zien dat bitcoin zich nu op een beslissingspunt bevindt. Echter mijn mening is toch dat het meer waarschijnlijk is dat wij deze symmetrical triangle naar beneden zullen gaan uitspelen. Een daling dus..

Echter zoals eerder aangegeven is het van belang om een bounce te zien boven de $10.900 zone, wat overigens ook weer een re-test van de 21-EMA(D) zal zijn. Dit komt ook overeen met de target van de symmetrical triangle.

Golden cross

Op het tijdframe 4 uur hebben ween golden cross gemaakt tussen de EMA-50 (4h) en EMA-200(4H). De laatste keer dat wij dit patroon zagen was bij het prijsniveau van $3.500. Daarna volgde een harde stijging naar $8.2000. Dat is een sterk en hoopvol gegeven. 

Bitcoin golden cross
Bitcoin golden cross


Support levels
– $ 11.400 short term)

– $ 11.150 (short term)

– $ 10.950 (short term)

– $ 10.000 (mid term)

Resistance levels

– $ 12.100 (short term)

– $ 12.500 (short term)

– $ 12.800 (mid term)

– $ 13.500 (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment kunnen wij wellicht de symmetrical triangle uitspelen. Let op, deze kan zowel naar boven als naar beneden uitbreken. Naar mijn idee is het meest waarschijnlijke eerst nog een klein stukje naar beneden te retrace, om vanaf daar de weg verder omhoog te vervolgen.

Hiervoor is het wel cruciaal dat Bitcoin de $11.000 weet te houden. Wanneer wij onder de $10.800 weten te sluiten, op het dagelijkse tijdframe, zou er weer een trendswitch kunnen plaatsvinden.

bitcoin bullish en bearish scenario
Bitcoin bullish en bearish scenarioHet Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende techonlogie te begrijpen? Bekijk het cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!