Nieuws » Wordt deze week de bedenker van bitcoin onthuld? Nee!

Wordt deze week de bedenker van bitcoin onthuld? Nee!

Het is een vraag die de bitcoincommunity al jaren bezighoudt: wie is Satoshi Nakamoto? Wie is de man (of groep personen) en grondlegger van het decentrale gedachtegoed? Door de jaren heen zijn er verschillende gooien naar deze titel gedaan. Nog niemand heeft écht het bewijs kunnen leveren daadwerkelijk Satoshi te zijn.

Satoshi Nakamoto

In principe kan iedereen claimen deze Satoshi te zijn. Je moet echter wel van héle goede huize komen om dit ook te kunnen beargumenteren. Een van de bekendste figuren uit de cryptowereld die dit doet is Craig Wright. Hij gaat zelfs zo ver dat hij hiervoor rechtszaken aan spant. Maar ook minder bekende personen doen een poging.

Het internet is namelijk in de ban van een blogpost met de titel ‘My Reveal’. Hierin zegt een zelfbenoemde bitcoin-uitvinder zijn identiteit te onthullen. In een reeks van artikelen zegt hij meer over zichzelf bekend te maken.

Zijn echte naam onthult hij (nog) niet en er is ook nog geen foto van deze persoon gepubliceerd. Het enige dat de dat wanna-be Nakamoto liet doorschemeren is dat zijn bijnaam als kind Shaikho was – een Pakistaanse naam. Hij claimt dat hij zijn echte identiteit op 20 augustus bekend maakt.

Deel van de ‘Reveal’ van Satoshi

‘Nakamoto’ woont nu in het Verenigd Koninkrijk en beweert de zoon te zijn van een bankier die had gewerkt bij de Pakistaanse United Bank Limited. Hij beweert dat hij geïnspireerd was om bitcoin te maken nadat hij gedesillusioneerd was geraakt door de corruptie in het oude bankieren.

Lees ook: Satoshi Nakamoto, uitvinder (s) van bitcoin, is miljardair

Verder claimt hij dicht bij Hal Finney te hebben gestaan. Deze beroemde computerwetenschapper is inmiddels overleden, maar heeft heel erg veel heeft bijgedragen aan de kinderjaren van Bitcoin. Hij was ook de allereerste persoon die over Bitcoin tweette.

In de blogpost schrijft de anonieme auteur vooral wat er in de whitepaper staat. Daarmee komt hij allerminst overtuigend over. Hij claimt dat de naam Bitcoin meer is dan een bit coin. Hij vond het leuk om Bank of Credit and Commerce International hiervoor te gebruiken. Volgens het artikel komen er nog twee delen waarin er meer informatie komt over de identiteit van de auteur (van Bitcoin).

  bitcoin meester  

De échte Nakamoto

Het kan bijna niet anders dan dat deze blogpost een PR stunt is. Er wordt niets nieuws gezegd wat écht baanbrekend is. Alle statements zijn misschien wel leuk bedacht, maar zijn allerminst een bewijs dat de auteur de Satoshi is.

Zondagavond was de website tijdens het piekuur overbelast waardoor deze onbereikbaar werd. Zou cryptograaf Satoshi WordPress en de Elementor Page Builder gebruiken voor de onthulling van zijn identiteit? Áls de enige echte Nakamoto zich zou willen identificeren, dan zou niet op een simpele blogpagina moeten, maar via een berichtje met de Genisis Key van de bitcoin. Nakamoto zou nooit een aankondiging doen van zijn bekendmaking om hiermee de boel op te hypen en aandacht te genereren. Laten we het tot de 20e houden op een slechte PR actie.

De persoon achter het pseudoniem schuilt was erg gesteld op privacy. Dat is ook te zien aan de zorgvuldigheid waarmee de digitale sporen zijn gewist. Waarom zou deze persoon zich nu en op deze manier kenbaar maken? Waarom zou hij dit überhaupt willen? Kom langs in ons Telegramkanaal en discussieer mee.

Bron: CCN

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder