bitcoin btc update koers technische analyse

Bitcoin (BTC) daalt onder $9.900, SEC deelt boete uit aan ICORating

Bitcoin (BTC) heeft het afgelopen etmaal circa 2% aan waarde ingeleverd. Op moment van schrijven staat de koers op $9.885 bij Bitstamp en vertoont een dalende trend.

Onder de altcoinvolgers op Twitter heerst er optimisme over de koersen. Enkele altcoins weten namelijk zeer voorzichtig te profiteren van de stagnatie van BTC. Zo staan Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Neo (NEO) ten opzichte van BTC in de plus (in BTC-eenheden satoshi’s, red).

Meer in het nieuws: ICORating heeft een boete gekregen van beurswaakhond SEC wegens misleiding van beleggers.

Bitcoin (BTC) koers

De totale waarde van de cryptomarkt ligt op $259 miljard, waarbij Bitcoin ruim 68% voor haar rekening neemt. De markt heeft sinds dinsdagnacht ruim 20 miljard dollar aan waarde ingeleverd. Op 6 augustus stond de markt nog op 317 miljard dollar.

De cryptomunt weet het narratief van de bitcoin futures platform Bakkt nog niet volledig uit te spelen. Gaat een mogelijke goedkeuring van de VanEck/SolidX ETF op 19 oktober dan voor nieuw momentum voor BTC zorgen?

Dat valt gezien eerdere uitspraken van de SEC te betwijfelen, maar voorlopig wordt de koers bij $11.000 ferm afgewezen. Op 13 augustus is BTC onder de $11.000 gezakt. De laatste top dateert van 6 augustus met een koers van ca. $12.200.

Een afvlakkende koers heeft -logischerwijs – een negatieve impact op de marktpositie van BTC, ziet ook marktanalist Willy Woo.

Zijn lijnen impliceren dat de marktwaarde van altcoins mogelijk een bodem hebben afgemeten tegen de marktwaarde van BTC. Ook het relatieve volume van de alts neemt wat toe, na een eerdere daling.

Onderaan zijn tweet geeft hij nog nader uitleg over zijn grafiek. De waarde van altcoins in zijn grafiek is gebaseerd op kapitaal dat in deze (zéér) speculatieve assets is gestoken.

Cryptotwitter over altcoins

Een aantal ‘majors’ weten te stijgen ten opzichte van BTC. Ook zeer kleine cryptomunten zoals Everex, Bytecoin en Metal scoren in de dubbele cijfers. Benadrukt moet worden dat dit een tijdelijke opleving kan zijn en dat altcoins veel verlies (in BTC) moet goedmaken.

In 2019 hebben de kleinere cryptomunten ten opzichte van bitcoin (fors) ingeleverd. Ze hebben nog een lange weg om (gemeten in satoshi’s, red) volledig te herstellen van de cryptowinter die in het voorjaar van 2018 is ingezet.

Niettemin is het blijkbaar tijd voor wat optimisme op Cryptotwitter nu BTC stagneert. Ook de doorgaans goed ingevoerde trader en analist Luke Martin ziet kansen bij Cardano (ADA) en Tron (TRX).

Ook de Wolf of All Streets ziet de koers van bitcoin afvlakken en heeft – toevallig? – een positie in Tron (TRX) geopend.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Cryptodude waarschuwt beleggers om niet gelijk ‘groene candles’ te kopen.

Beurswaakhond SEC beboet ICORating

De US Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een boete uitgedeeld aan ICORating wegens het ontbreken van een duidelijke disclaimer op haar website terwijl het tegen een vergoeding Initial Coin Offerings (ICO’s) aan het promoten (‘shillen’) was. Dat maakt de beurswaakhond in een persbericht bekend.

De SEC acht bewezen dat ICORating ‘sectie 17b uit de Securities Act van 1933’ heeft overtreden: een platform moet beleggers beschermen tegen misleiding of fraude door de aanbieders van een effect, in dit geval een token.

Voor juli 2018 heeft ICORating geen disclaimer getoond. Het ‘onderzoeksbureau’ trad naar buiten toe als onafhankelijk, maar was dit in de praktijk niet. Klanten kocht feitelijk hun waardering, uitgedrukt in één tot vijf sterren. Het bedrijf uit Rusland heeft de 268 duizend dollar boete betaald zonder de aanklacht toe te geven.

BTC lunchupdate

Interesse in een technische analyse van bitcoin (BTC)? Om 12 uur komt onze analist Martijn met een verse BTC analyse voor tijdens de lunch.

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!