BTC op $11.422. Koopadvies Goldman Sachs aan investeerders: ‘Buy Bitcoin!’

Bitcoin hier, Bitcoin daar. Als je een beetje van cryptomunten houdt, is je ongetwijfeld duidelijk geworden dat er altijd wel nieuws is over deze munt. Ook in dit artikel nemen we enkele opmerkelijke nieuwtjes over Bitcoin door. We kijken naar de huidige marktprijs, een interessante uitspraak van een bank en de prijs van future contracten.

Bitcoin (BTC) marktupdate

Als je niet van saai houdt, moet je snel door lezen. Verder in het artikel wordt Bitcoin een stuk interessanter. Wat betreft de koers is BTC vandaag flets: het is met 0,04% gestegen, wat betekent dat de munt nu voor $11.422 te koop is.

Snel door naar interessantere content. Goldman Sachs heeft namelijk koopadvies gegeven: Buy Bitcoin! En de prijs van BTC Futures zijn ineens niet meer marktconform.

Buy Bitcoin, aldus Goldman Sachs

De investment bank Goldman Sachs heeft aan investeerders een gouden tip gegeven. De boodschap is dat er van de huidige dip gebruik gemaakt moet worden om Bitcoin aan te schaffen.

Goldman Sachs concludeert dat beleggers op basis van de Elliott Wave-analyse rond de $11.000 moeten kopen. De bank voorspelt dat de moeder-aller-coins zal stijgen naar eerst $12.916 en vervolgens $13.971. Kortom, Goldman Sachs heeft een koopadvies gegeven aan zijn investeerders. Zolang BTC niet onder de $9.084 komt hoeft er geen zorgen gemaakt te worden.

Het is opvallend dat er exacte getallen worden genoemd en dat het niet gaat over een bepaalde range. Als het niet Goldman Sachs maar iemand anders was, zou je hier met een spottend schuin oog naar hebben gekeken naar deze voorspelling. Het financiële bedrijf brengt Bitcoin echter al geruime tijd in kaart en de invloed die ze hiermee heeft moet zeker gewaardeerd worden. Buy Bitcoin!

Wall Street Bitcoin Futures

Een volgend opvallen Bitcoin-nieuwtje gaat over de future contracten. BTC handelt op futurecontracten van de CME namelijk $500 boven de marktwaarde. Iedere maand wordt de premie iets groter. In de huidige maand ligt deze prijs al $100 hoger dan op exchanges. In oktober is dat $300 en zoals genoemd is er in december het grootste prijsverschil: $500.

Op de website van de CME Group is meer informatie over deze prijzen te zien. Het is niet duidelijk waarom deze premies worden gevraagd. Het kan niet om arbitrage gaan gezien deze BTC’s gesettled niet zijn in fysieke munten. Het is wel opmerkelijk te noemen dat de prijs van de futures op deze manier scheef gaat lopen met de realiteit. Vermoedelijk verwacht men dat de prijs tegen die tijd flink gestegen zal zijn.

Cryptotwitter

Een bekend argument tégen de Bitcoin is dat de munt te volatiel is voor goed gebruik. Aan de ene kant is dit een begrijpbaar punt dat men aanhaalt, maar aan de andere kant deelt @ChartBtc een interessante grafiek als tegengeluid: hoe langer je BTC bewaard, hoe minder volatiel het is. De laagste volatiliteit ligt qua percentage vier jaar na aanschaf.

Crypto Michaël bekijkt de markt graag vanuit het perspectief van de altcoin. De dominantie van de altcoins is een belangrijke indicator van het succes van deze groep munten. Op dit moment betreed deze dominantie een belangrijk gebied. Een ‘make it or break it‘ aldus Michaël. Buy Bitcoin of toch Buy Altcoin?

Bron: BeInCrypto en TrustNodes

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!