bitcoin volaliteit btc koers update analyse

Bitcoin (BTC) richting $7.200? Dit vertellen de grafieken over de scenario’s

Wat gaat de prijs van bitcoin doen? Dat is en blijft de grote vraag voor veel beleggers. Wat vertellen de grafieken ons over de mogelijke scenario’s?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers blijft zich in het evenwicht afspelen op de hogere timeframes. Op de dagelijkse grafiek zou de koers er bijna uit moeten breken. Daarnaast is er een enorme head and shoulders patroon te zien die de koers naar $7.200 zou kunnen brengen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de onderstaande week grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers ook deze week de 12EMA (blauwe lijn) heeft gehouden en in het evenwicht patroon blijft. Daarbij is ook de lower high gevormd.

Aan de candlestick te zien (ongeveer even grote wicks aan beide kanten) is het een strijd tussen de bulls en bears deze week. Het is nu zaak dat de koers een higher low (HL?, in grafiek) zal vormen.

Het volume blijft afnemen, zoals hoort bij het evenwicht patroon. De RSI blijft zich bewegen in het kanaal van de twee rode lijnen en ook die zal daar uit breken zodra de koers een richting heeft gevonden na het uitbreken uit het evenwicht patroon.

Figuur 1: De koers blijft in een evenwicht patroon waarbij het deze week een lower high (LH) heeft gevormd. Voor het evenwicht patroon is nu een higher low nodig.
bitcoin meester

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Het evenwicht op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is heel strak aan het worden en zal morgen of maandag een keer móeten uitbreken. Vooralsnog ziet dat er bearish uit. De koers bevindt zich namelijk onder de 12EMA en 26EMA (blauwe en rode lijn) en ondervindt daar resistance van.

Het lijkt daar ook de lower high (LH? In onderstaand figuur) te willen vormen op $10.500.  Zolang de koers daar niet boven komt ben ik bearish. De koers zal dan in ieder geval de 100MA (paarse lijn) weer gaan opzoeken en daar in eerste instantie support vinden, zoals het al een aantal keer heeft gedaan. De koers moet de lows op ~$9.000 houden om enigszins bullish te blijven.

Figuur 2: De 12EMA en 26EMA (blauwe en rode lijn) zijn resistance voor de koers. De koers lijkt daardoor niet boven de $10.500 te komen en vormt daarbij een lower high (LH).

Alleen is er op de dagelijkse grafiek ook een grote head and shoulders patroon te zien, naast de driehoek (figuur 3). Deze zou de koers tot in de lage $7.000 zone kunnen brengen als die zich afspeelt. Dit komt overeen met future gaps die eerder zijn besproken in figuur 5 van deze analyse. Om het overzicht te bewaren heb ik het in figuur 4 uitgetekend. 

Dit zou een mooie shakeout zijn voordat Bakkt live gaat einde van september. Bij een shakeout worden investeerders/traders flink bang gemaakt waardoor ze verkopen.

Figuur 3: Er is een potentiële head and shoulders patroon te zien die de koers naar $7.200 zou kunnen brengen.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4 uur grafiek (figuur 4 hieronder) vindt de koers support op de 12EMA en 26EMA en lijkt de lower high gevormd (resistance op de daily).

Dit is weliswaar positief, maar op het moment ben ik meer aan het kijken naar wat de koers op de hogere timeframes aan het doen is en de evenwichten die op de hogere timeframes gaan breken. Op de 4 uur grafiek is ook het evenwicht te zien en die moet binnenkort gaan breken.

Figuur 4: De koers heeft support op de 12EMA en 26EMA, maar bevindt zich in het evenwicht van de hogere timeframes en

Wat gaat bitcoin doen?

De koers beweegt zich in het evenwicht patroon en daarbij de driehoek. Deze zal op de dagelijkse grafiek snel moeten uitbreken. Naast de driehoek is er op de dagelijkse grafiek ook een potentiële grote head and shoulders patroon te zien. Deze heeft een target prijs van $7.200. 

Persoonlijk vind ik het lastig te zeggen nu welke kant de koers op zal gaan. De driehoek moet uitbreken en een shakeout naar beneden zodat de grote jongens nog even hun zakken met bitcoin kunnen vullen voor de lancering van Bakkt zou me niks verbazen.

Aan de andere kant kan de driehoek ook juist naar boven uitbreken omdat veel mensen bullish zijn vanwege Bakkt. Ik leun wel iets meer naar de bearish kant zolang de koers niet boven de 12EMA en 26EMA kan komen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!