bitcoin btc analyse update koers weerstand
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: scherpe correctie naar $7.000 vanwege bear cross op weekly?

Bitcoin (BTC) analyse: scherpe correctie naar $7.000 vanwege bear cross op weekly?

Bitcoin analyse door G-Cryptotargets – Bitcoin (BTC) handelt op moment van schrijven voor een prijs van $10.327 op Bitstamp. De koers is relatief stabiel na het maken van een mooie doji op de daggrafiek, waarna  de koers steeg naar bijna $10.800.
Maar de grote vraag is: wat gaat de prijs doen nu een bearish crossover op de weekgrafiek verschijnt? Dat is sinds februari 2019 niet meer gebeurd.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

In de onderstaande weekgrafiek zien we dat bitcoin zich in een symmetrical triangle of een descending triangle bevindt. We stellen ook vast dat er een bearish crossover plaatsvindt van de MACD, wat de afgelopen zeven maanden niet is gebeurd.

Een belangrijk level om goed in de gaten te houden is de bodem van de descending triangle bij $9.050 tot $9.150. Zodra we hier geen support meer vinden en de 4 uurs candle sluit onder dit level, dan is het afwachten waar we heen gaan.

Gaan we richting $7.000 om de bullflag te bevestigen, die ons kan leiden naar een een verdere run naar mogelijk $14.000? We weten allen dat BTC houdt van het .618 Fib level, die zich in de $7.000 zone bevindt.
  bitcoin meester  

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we na het maken van een mooie doji afgelopen nacht een stijging richting +/- $10.800. Ook zien we een mogelijk head & shoulderspatroon (=H&S) dat zich kan gaan vormen. Een H&S patroon breekt steeds door de neckline, in dit geval +/- $9.500.

Dit kan ons zeer snel naar de eerder getoonde bodem van de descending triangle loodsen ($9.050 – $9.150). Verder zien we ook dat het 0.618 fib level al twee keer getest is sinds medio mei.

4 uurs-grafiek

Op de 4 uurskaart merk ik op dat er een afwijzing was van de $10.800 zone. Er ligt een tijdelijke supportzone tussen $9.760 en $9.880, maar de kans is zeer groot dat deze doorbroken wordt, omdat deze zone al enkele malen getest is.

Als we de zone van $9.760 doorbreken, gaan we richting $9.400 – $9.600 als de volgende steunzone.

4-uursgrafiek bitcoin (BTC)

Conclusie

De trend is bearish voor de volgende dagen, enkel een sluiting bóven $10.460 op de 4-uursgrafiek is in ons opzicht op de korte termijn bullish. Wat betreft de onderstaande grafiek van de CME futures zijn er nog openstaande ruimtes tussen $8.500 en $9.050 en $7.150 en $7.450.

Vooral deze laatste ($7.150 tot $7.450) is zeer belangrijk, want deze zou een bevestiging geven van een Bullflag die ons kan leiden naar $14.000 of hoger.

G Cryptotargets

G Cryptotargets is een jong traderscollectief die sinds 2011 actief zijn als traders in de cryptomarkt. Om succesvol te zijn in cryptotraden met een hefboom (leverage) moet je er bovenop zitten en er veel tijd aan besteden. G-Cryptotargets biedt de mogelijkheid om deel te nemen in een poolaccount. Bezoek de website voor meer informatie of volg ze op de diverse socials:

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder