bitcoin BTC koers analyse update bearish
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: de strijd rond $10.000 is losgebarsten, waar gaan we heen?

Bitcoin (BTC) analyse: de strijd rond $10.000 is losgebarsten, waar gaan we heen?

Bitcoin (BTC) analyse – De markt is momenteel onrustig en zorgt voor een grote hoeveelheid volatiliteit. De huidige prijs ligt rond de $10.150 op Bitstamp, waarbij de bears flinke druk uitoefenen om de prijs neer te halen en bulls juist flinke druk uitoefenen om de prijs te laten stijgen.

Voorlopige conclusie: de grafieken zien er op het eerste gezicht gunstig uit, maar beter gekeken kan dit wel eens schijn zijn.

Voorzichtigheid is geboden in een cryptomarkt als deze. Waarbij grote en daarmee belangrijk nieuws waaronder de berichten rondom Bakkt een grote invloed kunnen hebben.

Daarom is het goed om een goede technische analyse te maken. Puur kijkende naar wat de charts zeggen en nieuws met bias weg te filteren. Hoe ziet het er momenteel uit en waar gaat de prijs heen?

Bitcoin (BTC) analyse

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin rond het support level van $10.150 bij Bitstamp. Daarbij lijken bulls het wederom te lukken om dit psychologische gebied te overmeesteren.

Echter kost dit momenteel veel moeite en wordt elke pump de kop in gedrukt. Bears lijken erg veel druk uit te kunnen oefenen. Gekeken naar de charts, lijkt het er dus op dat bulls stand weten te houden tegen een grote neerwaartse druk.

Maar wanneer we uitzoomen en kijken naar de afgelopen 30 dagen, dan zien we een chart die er niet al te best uitziet. Deze geeft een indicatie waardoor het niet ondenkbaar is dat de prijs verder gaat dalen. Gaan we terug onder de $10.000?

Bitcoin daily chart 18 augustus 2019

De huidige daily chart laat een duidelijke top zien. En daarbij steeds lagere highs waar een neerwaartse trend te zien is. De prijs breekt hier tot nu toe niet doorheen, wat kan wijzen op een verdere daling wanneer bulls dit niet lukt. Bears zullen er dus alles aan doen deze resistance bij $10.200 in stand te houden.

Een stukje verder ingezoomd ziet er zoals gezegd op het eerste gezicht wat beter uit. Er lijkt een higher low te worden gemaakt. Dit zou bullish kunnen zijn en misschien wel zorgen voor een uitbraak naar boven.

Echter, op daily levels laten momentum indicators een bearish divergence zien. Deze geeft juist een lower low aan op de higher low van de prijs zelf. Dat staat dus niet in lijn met de prijsbeweging. Wat dus de neerwaartse trend momenteel bevestigt.

Bitcoin 4h chart 18 augustus 2019

  bitcoin meester  

Conclusie

Het licht in de verwachting dat de prijs richting de $9200 gaat om deze huidige grote support te testen. Momentum indicators lijken al snel richting het oversold te zakken. Wat kan betekenen dat er niet veel kracht is om door dit level te vallen.

Mocht dit wel het geval worden. Dan is de kans aannemelijk dat de prijs richting het eerstvolgende sterke level van $7.500 zakt.

Een bounce hierop terug naar boven lijkt grote kans van slagen te hebben. De cryptomarkt puur gekeken naar TA lijkt dus bearish, groot nieuws kan hier verandering in brengen, wees dus altijd voorzichtig!

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining bedrijf uit Canada koopt 2500 nieuwe A10’s

Arnold Hubach

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de week mee te beginnen

Arnold Hubach

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder