Rakuten bitcoin bank cryptocurrency
Nieuws » Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Rakuten is gestart met de handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). Via de Rakuten Wallet zijn de drie cryptomunten te verhandelen tegen de Japanse yen via hun Android mobiele app. Opvallend: de techgigant vraagt geen commissie per trade, zo blijkt uit het persbericht.

Een iOS voor Apple-gebruikers staat in de planning, maar het is onduidelijk wanneer die uitkomt. De nieuwe stap van de ‘Amazon van Japan’ is vooral voor thuisland Japan van belang. Het grootste e-commercebedrijf wil hiermee miljoenen potentiële beleggers in cryptovaluta bereiken.

Rakuten en bitcoin (BTC)

Net zoals een ‘normale’ beurs, gaat Rakuten de cryptofondsen van klanten opslaan en beheren. Daarvoor zet de techgigant de onderdelen Rakuten Trust en Rakuten Bank in.

De cryptovaluta worden in ‘cold storage’ opgeslagen en het beheer van de private keys is geregeld via een multisig systeem. Van gebruikers is vereist dat ze een 2FA-beveiliging instellen om in te loggen en opnames te doen.

Rakuten maakt het kopen en verkopen van cryptovaluta commissievrij. Maar, voor het opnemen van je crypto, vraagt Rakuten wél behoorlijke tarieven. Voor het opnemen van je fondsen in yen vraagt het bedrijf 300 JYN, omgerekend ca. €2,5.

Voor opname van cryptovaluta zijn de tarieven respectievelijk bitcoin (0.001 BTC, $10.70), ether (0.01 ETH, $2) en bitcoin cash (0.01 BCH, $3.20).

  bitcoin meester  

  bitcoin meester  

Rakuten cryptobeurs

In maart dit jaar is de cryptobeurs van Rakuten live gegaan. Het kocht in augustus 2018 de beurs Everybody’s Bitcoin voor circa $2,4 miljoen.

Afgelopen mei is er een samenwerking aangegaan met blockchain analysebedrijf CipherTrace. Deze moet Rakuten helpen op het gebied van wet – en regelgeving.

Op moment van schrijven schommelt de prijs van bitcoin (BTC) rond $10.700 op Bitstamp.

 

 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder