Bitcoin update BTC koers prijs

Bitcoin (BTC) koers op $10.133. Stilte voor de storm?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op een koers van $10.133 en de markt lijkt zich in te houden voordat er weer beweging in komt. De hamvraag: koerst BTC ruim onder $10.000 of volgt een uitbraak naar boven? Voorlopig lijkt het volume van BTC te krachteloos om een nieuwe ‘push’ naar boven te veroorzaken.

Ook de altcoinmarkt is enigszins stilgevallen, hoewel kleinere cryptomunten zoals Bitcoin SV (BSV), Stellar (XLM) en Basic Attention Token (BAT) wel kleine winstjes ten opzichte van bitcoin weten te maken.

Bitcoin (BTC) koers

Momenteel zit er voor $262 miljard in de cryptomarkt, waarbij bitcoin ruim 68% voor haar rekening neemt. Eind juni had de markt haar voorlopige hoogtepunt dit jaar met een marktwaarde van $380 miljard. We hebben dus te maken met een correctie van 45% de afgelopen maanden. Bezien de opmars sinds april 2019 een gezonde marktcorrectie.

De vraag is: gaan we de komende vier maanden al anticiperen op de bitcoin halvening van medio 2020? De miner rewards gaan van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per gevonden block. Dat heeft tot gevolg dat er minder BTC op de markt komt.

Ook de voorraad van BTC bij de over-the-counter desks droogt – volgens geruchten in de wandelgangen – op. De schaarste neemt dus alleen maar toe, wat een prijs móet gaan krijgen op de prijs.

7 factoren die kunnen leiden tot een Bitcoin (BTC) prijs boven $20.000

Cryptotwitter

Wat verwachten de analisten van de bitcoin koers op de korte termijn? Volgens Josh Rager maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit of de prijs nu onder of boven de $10.000 komt.

Een aantal analisten zoals Crypto Dog ‘hopen’ op meer beweging van bitcoin.

Craig Wright-effect?

De recente uitspraak van de rechter in Florida, waarbij is besloten dat Craig Wright bijna €5 miljoen aan bitcoin moet afdragen aan de erven van zijn wijlen zakenpartner Dave Kleiman.

De grote vraag is of Wright die grote hoeveelheid bitcoin heeft: menigeen denkt van niet, dus waar moet hij die grote hoeveelheid BTC vandaag halen? Volgens sommigen gaat de koers op de spotmarkt daar weinig van merken.

Altcoins

Tot nu toe weten de altcoins niet te profiteren van een stagnerende bitcoin de afgelopen weken. Kijkend naar de marktwaarde zónder BTC, dan dalen zij – logischerwijs – mee met de markt.

Hun voorlopige hoogtepunt lag ook bij eind juni met een totale marktwaarde van $136 miljard. Momenteel is die waarde gezakt naar $81 miljard, een correctie van ruim 40%. Concluderend is BTC dus iets scherper gedaald sinds eind juni dan de rest van de markt samen.

Kortom, de cryptomarkt houdt haar adem in voor een volgende beweging. Op 23 september gaat het bitcoin futuresplatform van Bakkt ‘live’. Het is onbekend hoe het platform haar bitcoin heeft ingekocht, maar een logische route is om dit via over-the-counter te doen, zodat de prijs op de spotmarkt niet beïnvloed wordt.

Vanmiddag komt Altcoinbase met een verse technische analyse van BTC.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!