Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

De bitcoin (BTC) koers staat momenteel op $10.690 op Bitstamp. BTC is deze maandagochtend weer enkele honderden dollars meer waard geworden en de rest van de cryptomarkt trekt ook aan, zowel in dollars als in satoshi’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grotere cryptomunten zoals ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Tron (TRX) stijgen harder in vergelijking met bitcoin.

Andere altcoins zoals LEO van Bitfinex, Ethereum Classic, Cosmos (ATOM) en Maker (MKR) leveren juist in BTC in.

De Amerikaanse analist Luke Martin werd wakker door het nieuws.

Binance en blockchainproject ‘Venus’

Binance komt met een nieuw blockchainproject met de naam Venus. Met het project wil de komst van lokale stablecoins stimuleren: cryptovaluta die is gekoppeld aan fiat valuta.

De cryptobeurs, gereguleerd in Malta, zoekt daarvoor de samenwerking met overheden en technologie – en cryptobedrijven. Het achterliggende doel is om in opkomende markten een lokale cryptomunt te gaan introduceren.

De cryptobeurs wil hierbij haar eigen Binance Chain naar voren schuiven als het platform om de stablecoin op te ontwikkelen. Op deze hybride blockchain zijn al twee stablecoins uitgegeven: BTCB, een cryptomunt gekoppeld aan bitcoin (BTC) en BGBP, een cryptomunt gekoppeld aan de Britse Pond.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.