bitcoin btc update koers analyse altcoins
Nieuws » Bitcoin koers op $10.150 en waarom Bakkt ‘bullish’ is voor de BTC prijs

Bitcoin koers op $10.150 en waarom Bakkt ‘bullish’ is voor de BTC prijs

De koers van bitcoin (BTC) kabbelt dit weekend enigszins na een korte opleving op vrijdagmiddag na het Bakkt-nieuws. Op moment van schrijven handelt bitcoin (BTC) voor $10.153 op Bitstamp.

De afgelopen avond en nacht schommelt de prijs tussen de $10.100 en $10.300 en is ruim 2% gezakt het afgelopen etmaal.

De meeste altcoins laten (in onderstaand overzicht) een daling in dollars zien. Echter, ten opzichte van bitcoin staan enkelen juist in het groen. Zo stijgen Chainlink (LINK) en Zcash (ZEC) respectievelijk met 7,2% en 5,5%. Ook LEO, de cryptomunt van Bitfinex stijgt met ruim 8%, ten opzichte van BTC.

De vraag is altijd: hoelang houden de altcoins het vol, zodra bitcoin weer gaat aantrekken?

Cryptotwitter over bitcoin (BTC)

Wat vinden analisten op Twitter over de koers? Analist Josh Rager zoomt uit: een aantal grotere beleggers hebben bij het voorlopige hoogtepunt van $13.880 hun winst gepakt.

Deze beleggers gaan een nieuwe accumulatiefase in, wat tot gevolg heeft dat de prijs voorlopig niet onder de $8.500 zakt, zo verwacht Rager.

Op de korte termijn is het een bearish signaal als de week (vannacht om 2 uur Nederlandse tijd, red) afsluit met een koers van $10.025 en juist bullish als we bij $10.800 afsluiten.

 

  bitcoin meester  

Is Bakkt ‘bullish’ voor BTC?

In een artikel van Decrypt komen een aantal marktvolgers aan het woord die de goedkeuring van het bitcoin futuresplatform Bakkt van duiding voorzien.

Het platform van de Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van de New York Stock Exchange, heeft goedkeuring gekregen van zowel de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als de New York State Department of Financial Services.

Een bitcoin future is een contract om een asset op een specifieke datum in de toekomst te kopen of verkopen tegen een specifieke prijs. Bijzonder aan de future contracten van Bakkt: deze derivaten zijn ook daadwerkelijk gesetteld (of: gedekt) in de onderliggende asset: bitcoin.

En dat betekent dat de houder van een future of zelf bitcoin moet gaan delven of ze bij een beurs moet gaan inkopen. Kortom, de vraag naar BTC neemt toe, want op Bakkt is alleen ‘collateral trading’ mogelijk: je moet een asset bezitten om erin te kunnen handelen.

Een verschil dus met BitMEX en Bitfinex waar traders met een hefboom kunnen werken: speculeren met BTC die ze zelf niet bezitten.

Dat maakt het bijvoorbeeld een strategisch logische keuze dat Fidelity, een van de grootste assetmanagers ter wereld, aan de mining pool van Blockstream deelneemt.

Afrekenen met bitcoin

Wat nog eens over het hoofd wordt gezien: Bakkt is méér dan alleen maar een marktplaats. Net zoals de Flexa-dienst van de Gemini beurs van de gebroeders Winklevoss wil ICE meer bedrijven in het ecosysteem van bitcoin gaan betrekken.

Ze werken samen met onder meer Starbucks, Microsoft en de Boston Consulting Group om het voor particulieren gemakkelijker te maken om producten en diensten met cryptovaluta af te rekenen.

Volgens de New York State Department of Financial Services is dit vooral nieuws als het aankomt op consumentenbescherming: beter beschermd tegen een verlies omdat de Bakkt beurs niet zomaar omvalt of waarvan de eigenaren onder verdachte omstandigheden verdwijnen, zoals we gezien hebben bij QuadrigaCX.

Toezichthouder Linda Lacewell vat het treffend samen.

En de altcoins?

Voorlopig houdt de dominantie van bitcoin (BTC) in de markt met ca. 69% goed stand. Als we uitzoomen is de periode dat altcoins de markt domineerden tijdelijk geweest.

Met de komst van futuresplatform Bakkt vanaf eind september is een nieuwe deur geopend naar grotere beleggers en die starten eerst met BTC.

Twitteraar Bleeding Crypto probeert het in een aantal tweets zijn following in te prenten: altcoins zijn niet meer sinds bitcoin een nieuwe rally in 2019 gestart is.

Een altseason kan niet compleet uitgesloten worden, maar de kans op een altseason neemt met de dag af zolang bitcoin niet afkoelt.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder