bitcoin planeet koers update prijs btc

Bitcoin (BTC) onder $10.000. Internet satellieten en het internet van 1973

Bitcoin (BTC) staat op een prijs van $9.886 op het moment van schrijven. Dat is 1,13% hoger dan op hetzelfde moment gisteren. De kleine groene cijfers zijn geen reden tot juichen, BTC wist de afgelopen weken zich goed boven de $10.000 te houden.

Maar daar is deze week verandering in gekomen. We duiken regelmatig onder de magische grens van tienduizend. Het is geen reden tot paniek, maar even opletten kan geen kwaad wanneer je druk bezig bent met de koers.

Altcoins

Groene cijfers vandaag in de top 10 van alle cryptomunten. Tegenover de traditionele valuta als euro en dollar weten de coins allemaal winst te pakken vandaag.

Binance Coin (BNB) en Monero (XMR) pakken zelfs wat procentjes terug op bitcoin. De andere grotere stijgers in de top 50 zijn de token van BitTorrent (BTT), Basic Attention Token (BAT), Maker (MKR) en Tezos (XTZ).

Verder blijft het beeld in 2019 eigenlijk ongewijzigd: bitcoin is en blijft de trendsetter. Altcoins blijven vooral terrein verliezen tegenover de grootste cryptomunt.

Waar in 2017 (en begin 2018) de bomen tot de hemel reikten in de wereld van alternatieve cryptomunten en token, lijkt er nu een fase aangebroken waar slechts enkele projecten een beetje mee kunnen doen met BTC qua koersverloop.

bitcoin meester

Cryptotwitter

Wat zegt men op Twitter van de huidige markt? Een kleine greep uit het aanbod.

Elon Musk (Tesla en SpaceX) en Jeff Bezos (Amazon) zijn druk bezig met het lanceren van een netwerk aan satellieten om de gehele planeet degelijk internet te geven. Met een goedkope telefoon of ander apparaat waarmee je het internet op kunt is het super makkelijk om een bitcoin wallet te downloaden en te gebruiken.

Musk en Bezos doen dit vast niet (helemaal) vanuit de goedheid van hun hart. Er zit hoogstwaarschijnlijk een leuk businessplan achter. Maar meer internettoegang voor veel mensen kan eigenlijk niet negatief zijn.

Jill Carlson vraagt zich hardop af wat er gebeurd wanneer een partij als ‘bitcoin bank’ zijn werk doet en alle 21 miljoen bitcoin in kas heeft voor klanten. Krijgen we dan niet hetzelfde systeem als dat we nu met de euro en dollar hebben?

Het antwoord is waarschijnlijk ja. Maar de kans dat één partij alle BTC vanuit de community in beheer krijgt is gelukkig nihil. Je kunt gemakkelijk je eigen bitcoin opslaan zonder daar een derde partij voor nodig te hebben.

Wanneer bitcoin zijn potentie waarmaakt en nog veel meer in waarde stijgt, is het voor sommige mensen misschien aantrekkelijk om hun fortuin bij een vertrouwde partij te stallen. Banken zullen mede daardoor niet helemaal verdwijnen, ze voorzien in een belangrijke behoefte.

Het belangrijke verschil met het huidige monetaire systeem is dat we nu een keuze hebben. Het is aan jou of je bitcoin in eigen beheer wil nemen of ergens wil stallen. Dat is bij grote aantallen in de traditionele valuta niet eens een optie. Een wollen sok kan immers maar een x aantal aan briefgeld bevatten.

Je kunt door op de tweet te klikken het gehele draadje aan berichten zien.

Nog eentje van Rhytm. Het internet paste vroeger op één a4tje. Grote (decentrale) netwerken schalen wel, maar trager dan centraal geregelde ‘concurrenten’. Geef bitcoin wat tijd, die snelheid en optimalisatie komt vanzelf.

Althans, vanzelf… Daar moet natuurlijk gewoon hard aan worden gebouwd door verschillende bitcoin ontwikkelaars. Tegenwoordig schieten we zelfs satellieten de ruimte in om nog betere dekking te hebben.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!