Bitcoin (BTC) knalt door naar $10.800. Amerikaanse prominenten zijn positief

Het is vakantie én het is weekend. Normaal gesproken zou je dan extra rustig aan kunnen doen. Normaal gesproken, ja, maar Bitcoin (BTC) denkt daar anders over. Eergisteren gaf de cryptomunt al een kleine opmaat door door de $10.000 te schieten. Vannacht (zaterdag, red.) deed ze er nog een schepje bovenop.

Bitcoin knalt door naar $10.800

Waar we het weekend in gingen met een prijs van ongeveer $10.300 kunnen we er al weer $500 bij optellen. Op moment van schrijven betaal je $10.796 voor één Bitcoin (BTC) en dat is dat is 2,19% meer dan gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Steve Bannon, een bekend figuur uit de Amerikaanse politiek en media, heeft zich op CNBC positief uitgelaten over Bitcoin. Bitcoin Bannon, zoals hij ook wel wordt genoemd, is zeven maanden geweest van Donald Trump in het Witte Huis. Wat betreft Bitcoin is hij het absoluut niet met de wereldleider eens: “Ik denk dat cryptocurrencies een grote toekomst hebben.”

Bitcoin (BTC) knalt door naar $10.800. Amerikaanse prominenten zijn positief

In ditzelfde nieuwsmedium heeft ook Mike Novogratz zich uitgelaten over Bitcoin. Hij gaf aan dat hij Bitcoin niet meer terug ziet gaat naar de $5.000. Heel misschien zou $8.500 nog kunnen en een prijs van $6.000 is nog onwaarschijnlijker. De miljardair, die veel cryptomunten in zijn bezit heeft, staat bekend als groot aanhanger van Bitcoin.

Cryptotwitter

Zoals altijd, is er op Twitter direct antwoord op de recente prijsbewegingen. Josh Rager ziet dat we in een range van $300 à $400 zijn gekomen. Als BTC daaronder of -boven komt, dan kunnen we weer vuurwerk verwachten.

BigChonis ziet dat het reëel is dat BTC nog eventjes terug gaat naar beneden om een oude resistance te zoeken en te testen. Deze lijn is nu een support geworden en deze ligt op de $10.250.

Maar de discussies gaan niet enkel en alleen over de korte termijn. Er is al veel geschreven over de halvings en wat voor invloed het heeft op de prijs van Bitcoin (en ook Litecoin). Crypto Hobo doet er nog een schepje bovenop door de geschiedenis van BTC erbij te pakken en deze in te delen in verschillende fasen: bull, bear, accumulation, expansion en re-accumulation.

Op dit moment zitten we in de laatste fase, de re-accumulation, en gaan we vanaf mei volgend jaar pas écht de bullmarkt in. De verschuiving van $3.000 naar de 14.000, die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt, was de zogenoemde expension.