bitcoin btc update koers analyse altcoins

Bitcoin prijs door $10.400, BTC wint aan populariteit in Colombia

De bitcoin (BTC) prijs is op moment van schrijven $10.430 bij Bitstamp. De prijs van BTC is in korte tijd door de $10.300 gebroken, toen vrijdagmiddag Nederlandse tijd Bakkt met een mededeling naar buiten kwam: ze starten 23 september met het aanbieden van bitcoin futures gedekt door ‘fysieke’ BTC.

Bitcoin koers update

Nog niet elke cryptomunt kan profiteren van de opleving van BTC. Afgemeten in dollars herstellen echter de meeste altcoins wel (op de 24 uursgrafiek). In BTC-waarde vallen enkel Maker (MKR) en Tezos (XTZ) op binnen de top 25.

Hoe ziet nu de top 10 van de cryptomunten eruit?

Cryptotwitter

Het nieuws rondom Bakkt is er op cryptotwitter ook wel ingeslagen. Analist Josh Rager adviseert om niet meer bearish te zijn.

Ook de ‘Wolf of All Streets’ ziet dit als goed nieuws voor bitcoin in het algemeen.

Zijn er bepaalde analisten of traders die iets interessants zeggen over bitcoin? Crypto Michaël kijkt omhoog en is benieuwd of BTC de weerstand bij $10.600 en $10.800 weet te breken.

Een opmerkelijke tweet van ceo Brian Armstrong van Coinbase, waarop hoofdredacteur Mike Dudas van The Block Crypto terecht reageert. Is er sprake van meer institutionele geldinstroom en kloppen deze cijfers wel?

bitcoin meester

BTC populair in Colombia

In sommige landen wint bitcoin aanpopulariteit, zoals in Colombia. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Toluna Insights in opdracht van peer-to-peer bitcoin beurs Paxful. Dat bericht Decrypt op haar site.

Maar liefst 87 procent van de ondervraagden is op de hoogte van cryptovaluta en 80 procent overweegt erin te investeren. Een opvallende uitkomst omdat er in het Latijns-Amerikaanse land weinig tot geen regels voor het verhandelen, bezitten en gebruiken van crypto.

Circa 80% van de ondervraagden zou in BTC investeren als eerste keuze, gevolgd door Bytecoin (!) en Ethereum (ETH) met respectievelijk 4,8% en 3,3%.

Het platform Paxful kwam nogmaals in het nieuws: in juli is het aantal banktransacties afkomstig van kleinere, institutionele beleggers met 70% toegenomen. Het peer-to-peer platform, een marktplaats om bitcoin aan te bieden en te verkopen, bedient vooral mensen in Latijns-Amerika en Afrika.

Inflatie

De interesse in Columbia komt niet geheel uit de lucht vallen. De inflatie in het land is in 2019 aan het toenemen, hoewel het niet te vergelijken is met de hyperinflatie in Venezuela.

In mei 2019 was er bij LocalBitcoins sprake van een volumerecord van 10,6 miljard Colombiaanse pesos (COP) per week, blijkt uit cijfers van Coin Dance. Sindsdien ligt het weekcijfer boven de zes miljard COP.

Morgen (zaterdag) om 12 uur komt analist John van Meer met een verse bitcoin (BTC) analyse. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!