bitcoin btc update koers technische analyse

Bitcoin (BTC) pendelt bij $10.100, altcoins Stellar (XLM), Cardano (ADA) en Ontology (ONT) stijgen

Bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op $10.136 op Bitstamp. Wat verwachten analisten van de koers en gaan altcoins nog meer profiteren van een consoliderende bitcoin? Of gaat BTC door de weerstand bij $10.200 breken? Een aantal kleinere cryptomunten staan zowel in dollar als in ‘satoshi’ (de munteenheid van bitcoin, red) op winst.

Cryptomunten zoals Stellar (XLM), Cardano (ADA), Ethereum Classic (ETC) en Ontology (ONT) zijn opvallende stijgers.

Bitcoin (BTC) koers

Op moment van schrijven is de koers van bitcoin (BTC) $10.136 bij Bitstamp. Wat zeggen analisten op Twitter over de korte termijn koers?

Volgens de Wolf of All Streets heeft het geen zin om een bodem voor BTC te wensen omdat er effectief – dus op de lange termijn – weinig verschil zit op welk niveau je BTC koopt.

Posty ziet dat de support rond de $10.000 wel steeds zwakker wordt, aangezien bitcoin de afgelopen dagen tussen $9.900 en $10.100 pendelt.

Voorlopig ligt er ruimte voor de kleinere cryptomunten, maar zodra BTC weer boven de $10.300 koerst, is het zaak om ze snel in te ruilen voor bitcoin, zo oordeelt deze analist.

Altcoins

Zoals gezegd zijn er diverse altcoins die de afgelopen dagen winst ten opzichte van bitcoin laten zien. Dat geeft de belegger in kleinere cryptomunten hoop. Sommigen nemen zelfs het woord ‘altseason’ weer in de mond. Is dat niet wat vroeg?

Formeel gezien spreken we van een altseason zodra de dominantie van bitcoin daalt onder de 50% in de markt. Daar is momenteel met een dominantie van 68,4% nog geen sprake van. Ook stijgt niet de marktwaarde van kleinere cryptomunten voorlopig niet, zoals onderstaand plaatje aantoont.

De afgelopen maand lag op 6 augustus de marktwaarde nog boven de $100 miljard, maar deze is teruggezakt net boven de $80 miljard.

Altseason?

Zoomen we nog meer uit, dan is de dominantie van BTC in 2019 scherp toegenomen. Aan die trend lijkt voorlopig geen einde gekomen.

We kunnen een aantal conclusies trekken:

  • Sinds 12 juni 2017 is de dominantie van ethereum (ETH) alleen maar teruggelopen. De dominantie van ether in de markt was destijds ruim 31%.
  • Vanaf 8 januari 2018 is de dominantie van BTC (toen 31%!) alleen maar weer toegenomen
  • Het jaar 2019 betekent tot nu toe een goed jaar voor bitcoin. Sinds 50% ligt de dominantie van bitcoin weer boven de 50% en op moment van schrijven op 68%.

Het is de grote vraag of we – gezien de opmars van bitcoin in 2019 – een kanteling van de markt gaan zien, waarbij bitcoin haar dominante positie opgeeft. Dat wil zeggen, waarbij bitcoin minder dan 50% van de marktwaarde voor haar rekening neemt.

Bitcoin halvening

Met de aankomende halvening van BTC in mei 2020 is ook de vraag wat dit evenement met de prijs gaat doen. De Nederlandse analist Plan B geeft op zijn Twitter-account regelmatig updates hoe dit scenario gaat uitpakken.

In een van zijn meest recente tweets zegt hij:

Trader/analist Alex Krüger komt met nieuwe onderzoeksgegevens van Into the Block, die door middel van machine learning grote hoeveelheden transacties op de diverse publieke blockchains kunnen analyseren.

Bijvoorbeeld het moment dat iemand een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde cryptomunt en weer – tegen een bepaalde waarde – verkocht. Daaruit blijkt dat munten zoals Bitcoin en Chainlink, en beleggers in ethereum en Zcash hebben juist ingeleverd.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!