Nieuws » Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

We beginnen de nieuwe week met een Bitcoin update over de huidige stand van zaken. Verder kijken we ook naar CryptoTwitter en wat zij te zeggen heeft over onder andere de grafiek van Ripple (XRP). Gaan we een run zien waarin zowel BTC áls de altcoins zullen stijgen?

Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost Bitcoin $10.382 en dat is 2,25% meer dan gisteren. Dat heeft vooral te maken met een spike van gisterenochtend (zondag, red.) waardoor de prijs ineens $300 omhoog ging. De dominantie van BTC is nog steeds hoog: 67,7%.

Verder is bitcoin een nieuwe fase in gegaan: de 294e periode is aangebroken waarin de nieuwe difficulty wordt berekend. En deze moeilijkheidsgraad om een block te minen heeft een record te pakken. Het is voor het eerst boven de 10 biljoen: 10.183.488.432.890 (+1.98%). In mei dit jaar was dat nog zo’n 40% lager!

De altcoins profiteren van de rust die Bitcoin aan houdt. De meeste munten pakken winst in zowel sats- als dollarwaarde. De enige munt met naam en faam die in het rood staat is Verge (XVG) met -3,95%. Munten als XRP (+7,60), TRX (+6,92) en ETH (+5,98) doen het allemaal prima.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

Over Ripple gesproken: The Crypto Dog ziet zich in de koers van XRP een interessant moment voor doen. Met de stijging die XRP gisteren onderging, komt het heel dicht bij een uitbraak uit de falling wedge. Dit is een trendlijn die al verschillende keren als weerstand heeft fungeert.

@FlowAkwa kijkt ook naar de grafiek van Ripple en pak de Fibonacci indicator erbij vanaf de top (op de ATH). De .786 cirkel komt exact samen met deze falling wedge. Ook een oude resistance lijn en de 200 MA (week) komen samen rond één moment. Is dit het ultieme moment voor XRP om als een van de grootste altcoins de andere munten mee te slepen het altseason in?

Bitcoin zit echter in een zelfde soort patroon: een descending triangle. De komende dag lijkt er iets te gaan gebeuren als deze triangle doorbroken wordt. De verwachting van XBiTz is dat de weerstand rond de $11.200 ligt als we uit de triangle naar boven zullen stijgen. Zullen de alts deze keer wél mee gaan in deze stijging?

Er zijn ook sceptische traders die de top rond $14.000 als een lower high zien vergeleken met de ATH van Bitcoin. Moon Overlord is het hier niet mee eens. Hij laat zien dat er in de vorige run (van 2017) verschillende ‘tops’ zijn geweest die allemaal onderdeel waren van uptrend. Deze correcties horen bij een parabolische stijging en dus is er geen reden om negatief te zijn.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder