bitcoin
Nieuws » ‘Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5’

‘Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5’

Welke traditionele valuta zijn het populairst op het gebied van de handel in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten? De cijfers van Coinhills tonen een aantal opmerkelijke statistieken.

Dollar is leading

Het is niet verrassend dat de Amerikaanse dollar (USD) volgens de statistieken van Coinhills de best verhandelde fiat-valuta is. Met 73% van de 702,341 in de afgelopen 24 uur is de wereldmunt de overduidelijke winnaar.

Dit wil niet zeggen dat Amerika noodzakelijkerwijs het topland is, omdat veel internationale beurzen handelsparen in USD aanbieden. Bankrekeningen in USD zijn ook over de hele wereld populair, omdat het momenteel de dominante valuta in de wereld is.

bitcoin

  bitcoin meester  

Japan op twee

De tweede meest populaire fiatvaluta die wordt gebruikt om bitcoin te verhandelen, is de Japanse yen. Japan alleen heeft meer dan 17% van de totale Bitcoin handel in handen.

De handel en adoptie van crypto’s is groot in Japan, dat een zeer proactieve overheid en een solide regelgevingskader heeft. In dit opzicht loopt de VS ver achter, omdat wetgevers de beslissingen over veel regels steeds verder vooruit schuift.

Waar Japan pro-actief is, doen veel andere grote landen rustig aan. Ook in Nederland is niet alles even fijn geregeld. Bedrijven registeren zich vaak buiten onze landsgrenzen omdat het bijvoorbeeld lastig is een bankrekening te openen als cryptobedrijf.

Zuid-Korea

Zuid-Korea is goed voor bijna 6% van de handel. Bij Japan en Zuid-Korea kunnen we er vanuit gaan dat het grootste volume uit eigen land komt, terwijl de dollar ook in andere landen de leidende valuta is op het gebied van de handel in bitcoin.

Azië is dus goed vertegenwoordigd in de top 3. De Koreanen en Japanners lijken de toekomst van crypto rooskleurig in te zien.

bitcoin

  bitcoin meester  

De Euro

Na de top drie, die in totaal goed is voor meer dan 96% van alle bitcoin / fiat-handel, beginnen de cijfers sterk af te nemen. De euro staat op de vierde plaats. Ondanks dat de euro in 19 landen wordt gebruikt is het slechts goed voor 1,95% van de bitcoinhandel.

Om het nog even op te sommen:

  1. Amerikaanse Dollar
  2. Japanse Yen
  3. Koreaanse Won
  4. Euro
  5. Britse Pond
  6. Poolse Zloty
  7. Turkse Lira
  8. Russische Roebel
  9. Canadese Dollar
  10. Thaise Baht

De statistieken tonen een duidelijke dominantie voor Azië, met name Japan en Zuid-Korea. China is niet meegenomen in de metingen.

De handel in Bitcoin is daar voornamelijk over-the-counter (dus zonder openbare markt, maar in directe transacties) en de statistieken zijn afgeleid van valuta’s, markten en beurzen die zijn geregistreerd bij Coinhills.

Met China, en mogelijk India, zou de Aziatische dominantie waarschijnlijk zelfs nog groter zijn.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder