zcash zec cryptomunt privacy coinbase uk wet
Nieuws » Coinbase UK haalt Zcash (ZEC) van beurs onder druk van autoriteiten

Coinbase UK haalt Zcash (ZEC) van beurs onder druk van autoriteiten

Coinbase gaat cryptomunt Zcash (ZEC) verwijderen van haar beurs in Groot-Brittannië. Klanten hebben een brief ontvangen van de ruilbeurs waarin hen opgedragen is de cryptomunt te verplaatsen naar een externe wallet. Per maandag 26 augustus zet de beurs de cryptomunt automatisch om in Britse Pond.

Coinbase en Zcash (ZEC)

Electric Coin Company, de ontwikkelaar achter Zcash, bevestigt per onderstaande tweet het nieuws.

Het blockchainproject benadrukt 100% te voldoen aan de Britse wet – en regelgeving (anti-witwasregels). De cryptomunt is nog wel verkrijgbaar en verhandelbaar bij cryptobeurs Cex.

Heeft deze maatregel te maken met aangescherpte Britse wet – en regelgeving op het gebied van cryptovaluta? Het ziet er wel naar uit.

Financiële waakhond

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk, heeft eind juli richtlijnen voor crypto assets bekendgemaakt. Daarin staat onder meer dat bitcoin en ethereum ‘geen regulering nodig hebben’.

Wel gaan utility tokens en enkele stablecoins onder toezicht van de FCA vallen. Daar lijkt ook Zcash (ZEC) toe te behoren.

Het Britse belastingkantoor, HM Revenue & Customs, eist van cryptobeurzen Coinbase, eToro en CEX.IO de namen van haar klanten en de transactiegescheidenis.

Bedoeld om het ontduiken van belastingafdracht op het bezit van cryptovaluta te vermijden.

Privacymunt Zcash

De blockchain van Zcash geeft gebruikers méér privacy omdat de details van de transacties zijn afgeschermd. Ze noemen het zelf ‘Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge’, oftewel ‘zk-SNARK’.

De ontvanger kan de informatie verifiëren zonder de informatie aan iemand anders te onthullen. De transacties zijn versleuteld, maar wél verifieerbaar op de blockchain.

ZEC blijft wereldwijd, ook in Nederland door de bekende ruilbeurzen en brokers ondersteund. De koers op moment van schrijven van ZEC is $57 volgens marktvorser Messari.

Zcash (ZEC) interview: ‘Privacy onmisbaar voor adoptie cryptomunten’

Bron: Coindesk
Afbeelding: Flickr.com

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address