Bitcoin op $11.403, Elon Musk schaart zich achter BTC-adept bij verkiezingen

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.403. Dat is 0.06% hoger dan gisteren op hetzelfde moment. De grootste cryptomunt blijft dus relatief stabiel.

Lees onze laatste analyse van de grafieken van BTC zodat je je kunt voorbereiden op de mogelijke scenario’s. Zo lang de koers boven $11.000 blijft ziet het er goed uit volgens John van Meer.

Altcoins

Terwijl BTC zich rustig houdt, kleurt de altcoinmarkt voornamelijk groen. De gehele top 10 laat groene cijfers zijn tegenover bitcoin en de traditionele valuta. De grootste stijger in de top is bitcoin cash met ruim 7%.

Elon Musk

Elon Musk heeft een groot deel van zijn geld verdiend met PayPal. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het aansturen van het bedrijf achter de Tesla auto’s, terwijl hij met SpaceX de de ruimte wil koloniseren.

Musk is een invloedrijk persoon qua positie in de maatschappij, maar ook zijn mening wordt door een grote groep mensen als belangrijk beschouwd. Hij is fan van cryptomunten: hij ziet contant geld verdwijnen en bitcoin neemt die plaats vervolgens in.

De ondernemer laat via Twitter weten zich te scharen achter Andrew Yang tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Yang staat er om bekend dat hij open staat voor alternatieve valuta zoals bitcoin en eventueel andere cryptomunten. Yang accepteert ook donaties in bitcoin. 

Cryptotwitter

Op Twitter kun je een hoop leuke inzichten opdoen als het gaat om bitcoin en andere cryptomunten. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

Boxmining laat nog maar eens zien waarom bitcoin überhaupt bestaat. Het huidige geldsysteem (van zowel de euro als de dollar) is zo ingericht dat de munt steeds minder waard wordt. Er komen namelijk steeds meer euro’s en dollars bij.

Bij bitcoin is het tegenovergestelde aan de hand. Er komt steeds minder BTC vrij. Om de vier jaar wordt het aanbod voor de volgende vier jaar gehalveerd.

Wees zuinig op je bitcoin. Tijdens het handelen kun je het zo allemaal verliezen.

Een samenvatting van bitcoin vs altcoins dit jaar tot nu toe:

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!