bitcoin goud btc prijs update ta

‘Bitcoin (BTC) en goud meer in trek door onrust financiële markten’

Particuliere beleggers kopen in toenemende mate de assets bitcoin (BTC) en goud door de onrust op de aandelen – en obligatiemarkt. Dat melden de analisten van de website London Economic die zich baseren op data van ruilbeurs eToro. Een van de verklaringen dat kapitaal vlucht in ‘decentrale’ assets, is de oplopende handelsoorlog tussen de VS en China, aldus analist Simon Peters van eToro.

Bitcoin (BTC) en goud meer in trek

Uit de onderstaande grafiek, gebaseerd van eToro, zijn een aantal pieken opvallend:

  • december 2018: een piekvraag naar bitcoin (BTC)
  • januari 2019: een piekvraag naar goud
  • april 2019: een piekvraag naar bitcoin (BTC)
  • eind april 2019: een piekvraag naar goud

Goud geldt al langer als een ‘vluchthaven’, zodra de onrust op de financiële markten toeneemt. Ook politiek gezien zijn er een aantal ‘brandhaarden’ zoals Hongkong en het Midden-Oosten.

Ook de kans op een harde Brexit van het Verenigd Koninkrijk neemt toe.

De goudprijs (in dollars per ounce, red) is met bijna 18% gestegen de afgelopen zes maanden. Beleggers op het platform zien in bitcoin (BTC) steeds meer een alternatief, een digitaal oppotmiddel voor de toekomst.

Goudprijs in 2019 (bron: Tradingview, US$ / OZ)

Want één van de voordelen van zowel goud als bitcoin is dat de waarde niet afhankelijk is van een centrale entiteit zoals een staat of bank. Het is een schaars goed, dat zeer lastig te produceren is.

% verandering in de dagelijkse goud en bitcoin posities op eToro tussen januari 2018 en juli 2019
(bron: eToro)

Bitcoin (BTC) prijs

Het is algemeen bekend dat ook de prijs van één bitcoin dit jaar sterk is gestegen. De dominantie van BTC in de markt is gestegen naar bijna 70%.

Bitcoin (BTC) prijs in 2019 (bron: Tradingview, Kraken XBT/USD)

 

Analist Simon Peters van eToro ziet nog de nodige systeemrisico’s op de cryptomarkt zoals marktvolumes die niet kloppen en cryptobeurzen die kwetsbaar zijn voor hacks. Maar hij ziet ook:

Bitcoin deelt met goud dat de voorraad eindig is. Er is een ‘hard cap’ van 21 miljoen BTC. Niet zoals goud is het een decentrale asset, wordt de prijs niet beïnvloed door inflatie en is het goedkoper op te slaan dan goud.

Simon Peters, eToro UK

Bitcoin en goud meer synchroon dan ooit

Bitcoin is eerder dit jaar door een aantal prominente economen en analytici als ‘veilig haven’ bestempeld. Het is manier om je te ontkoppelen van een financieel en economisch systeem, dat steeds meer ontwricht raakt.

Het non-soevereine en veilige karakter (geen last van inflatie) van zowel goud, zilver als bitcoin spreekt beleggers blijkbaar aan.

Persbureau Bloomberg publiceerde onlangs een grafiek, waarbij de koers van bitcoin en goud gecorreleerd waren.

De koersontwikkelingen van de afgelopen drie en twaalf maanden zijn onderzocht en geclassificeerd in drie categorieën: allebei stijgend, allebei dalend en tegenovergesteld in groei en daling.

Conclusie: bitcoin en goud lopen (bijna) synchroon aan elkaar.

De koersen gingen 51% de afgelopen twaalf maanden dezelfde kant op, maar deze correlatie is de afgelopen drie maanden gestegen naar 58,6%. Waar de correlatie over het afgelopen jaar 0,496 was, is dat gestegen naar 0.827.

Op moment van schrijven is de prijs van één bitcoin $9.569 op Bitstamp op moment van schrijven. Lees hier de technische analyse van Het Crypto Huis: gaan we doorstoten naar $9.800? 

Bitcoin Journaal #6

Blijf op hoogte en check ons wekelijkse Bitcoin Journaal, editie nummer 6.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!